Cetățeni în acțiune – ecologizare în cartier – 28 aprilie 2012

Cetățeni din cartierul Costesca au ecologizat o zona verde plină de gunoaie  aflata între  strada Marginei si linia de tren. Terenul este acum plin de gunoaie și câini fără stăpân, fiind o sursă de microbi pentru cetățeni. Prin această acțiune s-a dorit să se facă un mic loc de joacă și sport pentru copiii din cartier.

În cartier nu există un loc unde copiii și adulții să poată facă sport. Obiectivul pe termen lung este de a se amenaja pe acel spațiu lăsat în paragină un Parc Sportiv-educativ, care să devină o zonă de interacțiune socială constructivă.

Asociația Corporeanima își asumă rolul de a pune împreună toți actorii direct interesați și de a convinge autoritățile centrale și locale de nevoia construirii acestui parc. Acest parc va răspunde nevoilor cetățenilor de orice vârstă și va fi o sursă de dezvoltarea armonioasă a spiritului comunitar. Acțiunea de ecologizare s-a realizat cu sprijinul ROMPREST, care ne-a pus la dispoziție un container pentru gunoi.

Elementele esențiale ale parcului sunt următoarele:

–       Cinci terenuri multifuncționale de handbal. Aceste terenuri pot fi folosite și pentru practicarea altor sporturi ca: baschet, rugby tag, fotbal, volei, tenis, crichet.

–       Pistă de alergare și bicicletă de lungimea 500 metri.

–       Pistă de alergare de 8 culoare de 200 de metri. Această pistă poate fi folosită și pentru practicarea tenisului cu piciorul, mersului pe role sau bicicletă.

–       Patru terenuri de joacă și sport pentru copii mici.

–       Un amfiteatru pentru desfășurarea de activități educative, culturale și comunitare.

–       O gradină de zarzavat, care va fi întreținută și administrată de copiii din școala 182. Aici se pot face lecții practice.

–       O livadă de pomi fructiferi administrată de elevii din școala 182.

–       Un loc de studiu și lectură în aer liber.

–       O pădure cu copaci.

–       Zone cu copaci și arbuști.

–       Zone cu mese de tenis de masă și mese de șah.

–       Zone cu de relaxare cu bănci.

Asociația noastră va aduce antrenori de handbal, baschet, atletism, volei, crichet etc.care vor face antrenamente gratuite pentru toți copiii din cartier. Mai mult, vom susține formarea unei fanfare de cartier și organizarea unor cursuri educative.