Valorile noastre

 

Curiozitate

Curiozitatea este un principiu ce actioneaza indiferent de varsta, ea desface granitele culturale si sociale, da sansa individului de a se descoperi pe sine, pe ceilalti si mediul care ne uneste. Curiozitatea este motorul progresului, ea ne impinge sa cautam cai noi de dezvoltare si de rezolvare a problemelor, sa ne setam obiective provocatoare si in acelasi timp ne apropie de natura noastra profund umana. Atata timp cat ne mentinem curiozitatea treaza exista premiza dezvoltarii individuale. Curiozitatea ne ajuta sa ne adaptam schimbarilor si provocarilor continue.

Umanism

Omul este masura tuturor lucrurilor, iar orice actiune are sens atata timp cat este in beneficiul oamenilor.  Intelegerea diferentelor intre oameni este primul pas in realizarea unui spirit comunitar, iar al doilea pas este acceptarea lor.

Onestitate

O persoana onesta aplica aceiasi masura de evaluarea a faptelor proprii si a faptelor celorlalti. Onestitatea dezvolta capacitatea unui om de a face tot ce depinde de el pentru a-si indeplini scopurile, dar cu respectarea scopurilor si actiunilor semenilor. A fi onest cu noi insine inseamna sa fim realisti si sa ne adaptam sistematic “harta” personala “teritoriului”, care este realitatatea.

Responsabilitate

Asumarea responsabilitatii pentru succes cat si pentru ratari este cheia prin care ne putem schimba viitorul. O comunitatea trainca se cladeste in primul rand prin asumarea responsabilitatii trecutului si prezentului, prin asumarea faptelor noastre si a obiectivelor comune.

Echilibru

Crearea uni echilibru intre partea fizica, intelectuala, emotionala si spirituala este piatra de temelie a fericirii unui om. Vechiul dicton ”Minte sanatoasa in corp sanatos” duce la un spirit echilibrat si armonios iar oamenii echilibrati fac fata usor provocarilor viitorului.