Jocurile cartierului – ediția a X a – 1 iunie 2019

Asociația CORPOREANIMA va organiza pe 1 iunie, în cartierul Costeasca, în Parcul Bazilescu,  orele 8.30 – 13.30 Jocurile Cartierului”.

Obiective

  • Crearea unei culturi a sportului în cartier
  • Stimularea copiilor să practice diverse sporturi
  • Identificarea copiilor cu potențial sportiv
  • Crearea unei mentalități constructive în rândul copiilor
  • Stimulare spiritului comunitar în rândul adulților și copiilor
  • Oferirea unei experiențe sportive de neuitat copiilor
  • Practicare a cel puțin 3-4 sporturi în acea zi: atletism, badminton, volei, șah, tenis de masă, mini-handbal, mini-fotbal, rugby tag.

Programul evenimentului cuprinde următoarele activități:

La ora 10.00 va avea loc startul Crosului Cartierului Bucureștii Noi, pe grupe de vârste.

8.45-9.45 – Înscrieri. Înscrierile se fac de către unul dintre părinți/bunici prin semnarea unei declarații pe propria răspundere. Declarația poate fi descărcată și de pe site-ul asociației Corporeanima.

10.00 – 11.00 – Cros pe grupe de vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani, 13-15 ani.

11.00 – Ștafeta Școlilor. Fiecare școală din cartier poate să înscrie mai multe echipe de ștafetă, formate din copii 4 copii (minim o fată) care vor alerga pe un traseu de 500 de metri.

8.45 – 11.30 – Jocuri sportive. Participanții copii vor putea să joace pe aleile parcurilui și pe terenul de sport: badminton, baschet, șah, handbal, iar bunicii pot participa la un campionat de table și șah.

11.30-12.00 – Festivitatea de premiere

Adulții sunt invitați să fie voluntari. Acest eveniment sportiv de tradiție este dedicat copiilor de 6-15 ani din cartierul Bucureștii Noi și organizat de Ascociația Corporeanima (www.corporeanima.ro)

Pentru acest eveniment estimăm prezența a 350 de copii și 200 de adulți. Fiecare copil va primi un tricou, diplomă de participare, medalie. Primii trei clasați de la fiecare probă vor primi câte un premiu. Toți copiii vor participa după festivitatea de premiere la tombolă cu materiale sportive și educative.