Jocurile Cartierului ediția a XI a – 11 septembrie 2021

“Pentru fiecare persoană sportul este un prilej de îmbunătăţire a felului său de a fi.” – Pierre de Coubertin, inițiatorul Jocurilor Olimpice Moderne

Te invităm la sport în cartier.! Jocurile Cartierului – ediția a XI-a, este evenimentul de tradiție al sportului de cartier, organizat de Asociația Corporeanima (www.corporeanima.ro) și este dedicat în principal copiilor din Cartierul Costeasca și Bucureștii Noi, sector 1, cu vârsta cuprinsă între 4-16 ani. Aceștia vor avea posibilitatea ca, sâmbătă 11 septembrie, să practice pe stradă multiple sporturi și să participe la Crosul Cartierului.

Pentru cinci ore, o dată pe an, strada Amintirii (segmentul dintre străzile Bacului și Niagara) va fi locul de desfășurare a jocurilor sportive, iar accesul mașinilor va fi interzis. Pentru a fi un eveniment memorabil, pe lângă activitățile atractive, fiecare copil va primi un tricou special de sport și o medalie de participare deosebită. Înscrierea se va face de către unul dintre părinți prin semnarea unei declarații pe propria răspundere. Participarea este GRATUITĂ. În cadrul evenimentului vor fi respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul COVID 19.

Programul evenimentului:

8.30-10.00: Înscriere (cros și activități sportive)8.30-10.30: Activități sportive: badminton, volei, șah, mini-handbal, mini-fotbal, rugby tag, cros, gimnastică, oină etc. 10.30 – 11.30: Crosul Cartierului (pe categorii de vârstă pentru copiii de 4-16 ani) 11.30 – 12.00: Activități sportive 12.00 – 12.30: Festivitatea de premiere 12.30 – 13.30: Activități sportive 13.00 – 13.30: Închiderea evenimentului

Scop

Dezvoltarea unei atitudini constructive față de sport și crearea și dezvoltarea spiritului comunitar în Cartierul Costeasca (periferia sectorului 1).

Obiective

  • Crearea unei culturi a sportului în cartier
  • Stimularea copiilor să practice diverse sporturi
  • Identificarea copiilor cu potențial sportiv
  • Crearea unei mentalități constructive în rândul copiilor
  • Stimulare spiritului comunitar în rândul adulților și copiilor
  • Oferirea unei experiențe sportive de neuitat copiilor
  • Practicare a cel puțin 3-4 sporturi în acea zi: atletism, badminton, volei, șah, tenis de masă, mini-handbal, mini-fotbal, rugby tag, oina.

Conceptul „Jocurile cartierului” a fost creat și implementat din 2011 de Asociația Corporeanima.

Persoana de contact: Daniel Lixandru, președinte Asociația Corporeanima Tel.: 0744.549.326. E-mail: daniel.lixandru

22