Maratonul Dacilor – ediția a II a – 29 august 2015

 

Aleargă pe urmele străbunilor!

Ediția a III a va avea loc pe 27 august 2016!

Clasamentul final pentru probele de maraton și semi-maraton se poate vedea aici: Clasament Maratonul Dacilor. Diplomele pot fi descărcate de aici 

http://www.trackmyrace.com/en/trail-run/event-zone/event/maratonul-dacilor-2/ .

Informații utile pentru participanții la maraton se găsesc aici Informatii Maratonul Dacilor 2015.

Nu se mai fac înscrieri pe site. Înscrierea se face AICI.

Puteți vedea aici Lista participantilor Maratonul Dacilor . Lista se actualizează săptămânal.

Maratonul Dacilor este evenimentul care prin sport sprijină promovarea originilor și istoriei românilor. Dacii se deplasau spre cetățile lor doar pe culmile munților, iar maratonul va avea traseul pe culmile dealurilor și munților trecând pe la cetățile dacice Costești-Cetățuie, Costești-Blidaru, Piatra Roșie și Sarmizegetusa Regia, zone excepționale ca frumusețe și simbolistică.

Românii sunt invitați să refacă drumurile dacilor, să trăiască experiența întâlnirii cu istoria și identitatea națională. Orice român este invitat să facă această cursă fantastică. Dacă vrei să ai o experiență de neuitat pe urmele istoriei tale vei avea ocazia la Maratonul Dacilor:
– Să alergi la singurul maraton din lume care include pe traseu 4 situri din Patrimoniul Mondial UNESCO în aceeași cursă: cetățile Cetățuie, Blidaru, Piatra Roșie și Sarmizegetusa Regia. Traseul trece și pe la o așezare umană, Fețele Albe, unde se pare că era un centru spiritual important.
– Să alergi pe drumurile dacilor. Traseul va fi coamele munților și dealurilor, refăcând traseele dacilor, iar ultimii 3 km vor fi pe drumul antic care duce la Sarmizegetusa Regia.
– Să vezi cetățile dacilor. Traseul cursei de maraton va trece prin 4 cetăți dacice, iar cel de semi-maraton prin 2 cetăți dacice.
– Să retrăiești eforturile pe care le făceau dacii în deplasările lor.
– Să mănânci fructele lor.
– Să folosești produse românești. Medalia și tricoul sunt produse 100% în țară, iar pe traseu vor fi puncte de alimentare la care vei putea consuma miere, polen, dulceață de fructe de pădure, toate din zonă, pusă la dispoziție de apicultorul Decebal Achim.
– Să primești o parte din aurul dacic chiar pe medalia aurită de finisher, pe care o vei primi la Sarmizegetusa Regia, centrul spiritualității dacilor. Maratonul Dacilor este, probabil, singurul maraton din lume cu medalie de finisher aurită.

– Să te hidratezi la final chiar din izvorul dacilor. Acest izvor nu a secat niciodată.
– Să te odihnești și să meditezi la finalul cursei în centrul spiritualității dacilor.- Să-l cunoști pe “ultimul dac în viață”, administratorul cetății Sarmizegetusa, un om care știe foarte multe date, fapte și povești despre daci și cetățile lor.
Probe

Maratonul Dacilor va avea traseul în rezervația Grădiștea Muncelului. Sosirea ambelor probe va fi la cetatea Sarmizegetusa Regia, unde participanții vor primi o medalie aurită, fiind singurul maraton din țară și probabil singurul din lume cu o asemenea medalie. Participanții la cursă vor avea la dispoziție un microbuz de întoarcere, pentru transportul de la linia de sosire, de la Sarmizegetusa la Costești.

Probe

– Maraton. Traseu: Start: Costești (de la poartă)– Cetatea Costești Cetățuie –Cetatea Costești Blidaru – Târsa – Prihodiște – Alun – Cetatea Piatra Roșie – Poiana Omului –Prihodiște – Grădiștea de Munte –  Apicultor Decebal Achim – Așezare Fețele Albe –  Sosire: Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de maraton este de 9 ore. Start ora 7.00.

– Semi-maraton. Traseu: Start: Costești – Costești Blidaru – Târsa – Prihodiște – Grădiștea de Munte – Apicultor Decebal Achim – Așezare Fețele Albe – Sosire: Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 7 ore. Start ora 9.00.Traseul cursei poate fi văzut mai jos.

Traseu maraton

Traseu semi-maraton

Participare

Numărul participanților este limitat la  300 de alergători. Beneficiile participării la “Maratonul dacilor” sunt: tricou oficial (tricou tehnic), medalie, diplomă (se descarcă de pe site-ul concursului), număr de concurs, puncte de hidratare pe traseu, asistență medical. Cel mai mare beneficiu este participarea la promovarea prin sport a cetăților dacice ca parte importantă a istoriei românilor. Fiecare participant care termină în timpul limită probele de maraton va primi o medalie aurită, fiind astfel singurul maraton din Europa care oferă o asemenea medalie.

11960023_1804294656463598_6085816077432581992_n

 

Organizator

Asociația Corporeanima  organizează în fiecare an pe data de 10 mai și Maratonul Regal, eveniment sportiv sprijinit de Casa Regală a României. Organizarea acestor evenimente au ca scop promovarea istoriei României, dar sunt și o ocazie prin care asociația promovează și susține proiectele dedicate dezvoltării copiilor.

Cauza maratonului

Prin organizarea maratonului se dorește strângerea de donații și sponsorizări pentru a organiza o cursă de orientare sportivă pentru copiii din comuna Costești și din satele prin care trece traseul maratonului, precum și o tabără de dezvoltare personală pentru 20 de copii cu talente deosebite la științe (matematică), sport și muzică.

Condiții de participare

Înscrierea se face AICI.

Pentru a participa la cursele de maraton și semi-maraton participanții trebuie:

– Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei

– Pentru proba de maraton este obligatoriu ca fiecare participant să fi alergat în ultimii 2 ani cel puțin un maraton, preferabil montan sau un maraton de șosea și un semi-maraton montan.

– Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Participantul va semna o Declarație pe propria răspundere prin care își asumă că este apt medical pentru a participa la competiție.

– Să completeze formularul de înscriere și să plătească contribuția de participare.

– Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

Regulamentul competiției se află aici Regulament MARATONUL DACILOR 2015.

Declaratia pe propria raspundere

La ridicarea numerelor de concurs toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere, ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Declarația pe propria răspundere se poate descărca de aici: Declaratie pe propia raspundere MARATONUL DACILOR 2015.

Contribuția de participare

Contribuția de participare are aceiași valoare pentru probele de maraton și semi-maraton și este de 150 lei pentru participanții care se înscriu în perioada   6 iunie 2015-10 august 2015. Înscrierea în perioada 10-15 august se face doar în limita a 20 de locuri  cu o solicitare pe email la daniel.lixandru@corporeanima.ro.

Donații. Participanții pot dona orice sumă pentru a susține proiectul “Concurs de orientare sportivă”, proiect prin care vom organiza o cursă de alergare montană pentru copiii din comuna Orăștioara de Sus, sat Costești, precum și satele aflate pe traseul maratonului pe data de 28 august.

Înscriere

Înscrierea online se poate face numai până 10 august ora 12:00. Înscrierea în perioada 10-15 august se face doar în limita a 10 de locuri după contactare prealabilă a directorului cursei. Vezi email și telefon de contact mai jos.

Înscrierea online nu se mai face după 10 august 2015. 

In urma inregistrarii veti primi un mail de confirmare cu detaliile despre plata contributiei.

Plata contribuției de participare

Validarea înscrierii se face achitând în maxim 3 zile de la înscriere taxa de participare, nu mai târziu de 10 august 2015.

Contribuția pentru participare se poate efectua prin ordin de plată sau virament bancar către:

Asociația CORPOREANIMA

BRD GSG, sucursala TRIUMF, București, IBAN RO62BRDE445SV30308504450 RON
Adresa Bucureşti, Sector 1, Str. Amintirii,  Nr.51-53, cod postal 012442,

CIF 27803516, din 13.12.2010

Detalii plată: Nume Prenume – contribuție Maraton sau Semi-maraton

ATENȚIE!  Înregistrarea este validă și finală doar după ce plata este verificată în contul organizatorului. Pentru confirmarea plății fiecare participant va trimite o copie după ordinul de plată la adresa de email daniel.lixandru@corporeanima.ro . Înregistrarea este anulată dacă plata nu este finalizată în 3 zile de la momentul înregistrării.

Ridicarea numerelor de concurs se va face numai pe baza unui act de identitate în original de la Centrul de Agrement din Costești în zilele de 27 august orele 18.00-21.00 și 28 august orele  14.00-23.00. Centrul de Agrement din Costești se află la 100 m de locul de start.

Rambursarea contribuției de participare

Contribuția de participare nu este rambursabilă.

Cazare. 

Participanților le recomandăm cazarea în Costești la:  pensiunea Sargeția și la camping Costești, aflat la 500 de metri de locul de start (contact 0735.767373 sau 0722.564107) sau la pensiunea “La Istrate” (contact 0728.073702 sau 0254.246607), Arsenal Park (Orăștie).

Informații despre cetățile dacice și rezervația naturală puteți găsi pe http://www.gradiste.ro/ și AICI .

Parteneri: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, Primăria și Consiliul Local Orăștioara de Sus, ISOSTAR, City Grill, Dacia Plant, Aqua Carpatica,  Salvamont Hunedoara, Administrația Cetății Sarmizegetusa Regia, PF Decebal Achim, Asociația Valea Dacilor, Smurd Hunedoara, Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

citygrilldacia plantaqua carpaticadjsthdisostar

ac valea dacilorcjhdsalvamont hdsmurd hd

Echipa de organizare

Daniel Lixandru – Director maraton

Tel: 0722.549326

E-mail: daniel.lixandru@corporeanima.ro

www.corporeanima.ro

Iancu Gabriel, Daniela Măguriță

 

983782_721111757961442_771697659770628056_n

1623691_721147311291220_1140639954578558665_n10395185_627744664006685_4710876167052226108_n10565213_1610407435852322_5504564807335225831_n10542973_721105631295388_7551868537677035940_n1795659_304339986417946_3767641876890632064_n10172567_721106224628662_3342044368181763157_n10355011_721113857961232_4343880271322211612_n10363519_721105827962035_4250032156886244897_n10387553_721106367961981_423128383786285826_n10395185_627744664006685_4710876167052226108_n10455660_1605369079689491_4497244139666063963_n10612973_720874687985149_4869082995879451755_n (1)10577089_830276747003434_5921007706939300020_n10592871_721110637961554_2476009446077090778_n10620546_721110914628193_7388891507776783923_n10614326_721109034628381_8584988914344599958_n10613128_1610407699185629_4210402338087676037_n10647116_721148821291069_6505528521850832740_n10644855_830270347004074_2396993301426824802_n10622894_830276633670112_4898136749695561970_n10377250_830274860336956_7527874948543846830_n10400855_830269600337482_4313743552949326938_n10577089_830276747003434_5921007706939300020_n