Maratonul Dacilor ediția a VI a – 31 august 2019

Aleargă pe urmele străbunilor la singurul maraton din lume care trece prin 4 situri aflate în patrimoniul cultural mondial UNESCO. 

CLASAMENT 2019

Informații Maratonul Dacilor 2019 necesare participanților la ediția din acest an. 

Lista participantilor 2019

Înscrierea  AICI

Maratonul Dacilor este evenimentul care sprijină prin sport promovarea originilor și istoriei românilor. Dacii se deplasau spre cetățile lor doar pe culmile munților, iar maratonul va avea traseul pe culmile dealurilor și munților trecând pe la cetățile dacice Costești-Cetățuie, Costești-Blidaru, Piatra Roșie și Sarmizegetusa Regia, zone excepționale ca frumusețe și simbolistică.
Românii sunt invitați să refacă drumurile dacilor, să trăiască experiența întâlnirii cu istoria și identitatea națională. Orice român este invitat să facă această cursă fantastică.

Dacă vrei să ai o experiență de neuitat pe urmele istoriei tale vei avea ocazia la Maratonul Dacilor:
– Să alergi la singurul maraton din lume care include pe traseu 4 situri din Patrimoniul Mondial UNESCO în aceeași cursă: cetățile Cetățuie, Blidaru, Piatra Roșie și Sarmizegetusa Regia. Traseul trece și pe la o așezare umană, Fețele Albe, unde se pare că era un centru spiritual important.
– Să alergi pe drumurile dacilor. Traseul va fi coamele munților și dealurilor, refăcând traseele dacilor, iar ultimii 3 km vor fi pe drumul antic care duce la Sarmizegetusa Regia.
– Să vezi cetățile dacilor. Traseul cursei de maraton va trece prin 4 cetăți dacice, iar cel de semi-maraton prin 2 cetăți dacice.
– Să retrăiești eforturile pe care le făceau dacii în deplasările lor.
– Să mănânci fructele lor.
– Să folosești produse românești. Medalia și tricoul sunt produse 100% în țară, iar pe traseu vor fi puncte de alimentare la care vei putea consuma miere, polen, dulceață de fructe de pădure, toate din zonă, pusă la dispoziție de apicultorul Decebal Achim.
– Să primești o parte din aurul dacic chiar pe medalia aurită de finisher (probele de maraton și semi-maraton), pe care o vei primi la Sarmizegetusa Regia, centrul spiritualității dacilor. Maratonul Dacilor este, probabil, singurul maraton din lume cu medalie de finisher aurită.
– Să te hidratezi la final chiar din izvorul dacilor. Acest izvor nu a secat niciodată.

– Să te odihnești și să meditezi la finalul cursei în centrul spiritualității dacilor
Maratonul Dacilor va avea traseul în rezervația Grădiștea Muncelului. Sosirea ambelor probe va fi la cetatea Sarmizegetusa Regia, unde participanții vor primi o medalie aurită, fiind singurul maraton din țară și probabil singurul din lume cu o asemenea medalie. Participanții la cursă vor avea la dispoziție un microbuz de întoarcere, pentru transportul de la linia de sosire, de la Sarmizegetusa la Costești.
https://youtu.be/v0QUgcaAlps

Probe

– Maraton 44 km . Traseu: Start: Costești (de la poartă)– Cetatea Costești Cetățuie –Cetatea Costești Blidaru – Târsa – Prihodiște – Alun – Cetatea Piatra Roșie – Poiana Omului –Prihodiște – Grădiștea de Munte –  Apicultor Decebal Achim – Așezare Fețele Albe –  Sosire: Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de maraton este de 9 ore. Start ora 7.00.

– Semi-maraton 24 km. Traseu: Start: Costești – Costești Blidaru – Târsa – Prihodiște – Grădiștea de Munte – Apicultor Decebal Achim – Așezare Fețele Albe – Sosire: Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 7 ore. Start ora 9.00.Traseul cursei poate fi văzut mai jos.

– Cros 5 km.  Traseu: Start: Costești – Costești Cetățuie – Sosire: Costești. Durata maximă a probei de cros este de 80 minute. Start ora 7.10.

Traseu maraton
Traseu semi-maraton

Participare

Numărul participanților este limitat la  500 de alergători. Beneficiile participării la “Maratonul dacilor” sunt: tricou oficial (tricou tehnic), medalie, diplomă (se descarcă de pe site-ul concursului), număr de concurs, puncte de hidratare pe traseu, asistență medicală. Cel mai mare beneficiu este participarea la promovarea prin sport a cetăților dacice ca parte importantă a istoriei românilor. Fiecare participant care termină în timpul limită probele de maraton va primi o medalie aurită, fiind astfel singurul maraton din Europa care oferă o asemenea medalie.

Organizator

Asociația Corporeanima  organizează în fiecare an Maratonul Dacilor în ultima sâmbătă din luna august, iar în ziua de vineri cursa copiilor. Organizarea acestor evenimente au ca scop promovarea istoriei României, dar sunt și o ocazie prin care asociația promovează și susține proiectele dedicate dezvoltării copiilor.

Cauza maratonului

Prin organizarea maratonului se dorește strângerea de donații și sponsorizări pentru a organiza cursa copiilor din data de 30 august, marcarea traseelor turistice din zonă, precum și o tabără de dezvoltare personală pentru 20 de copii cu talente deosebite la științe (matematică), sport și muzică.

Condiții de participare

Pentru a participa la cursele de maraton, semi-maraton și cros participanții trebuie:

– Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei

– Pentru proba de maraton este obligatoriu ca fiecare participant să fi alergat în ultimii 2 ani cel puțin un maraton, preferabil montan sau un maraton de șosea și un semi-maraton montan.

– Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Participantul va semna o Declarație pe propria răspundere prin care își asumă că este apt medical pentru a participa la competiție.

– Să completeze formularul de înscriere și să plătească contribuția de participare.

– Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

– Adeverință medicală. Organizatorul poate să ceară și adeverință medicală care să ateste că participantul este apt pentru a participa la cursă.

Regulamentul competiției se află aici Regulament MARATONUL DACILOR 2019.

Declaratia pe propria raspundere

La ridicarea numerelor de concurs toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere, ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Declarația pe propria răspundere se poate descărca de aici: Declaratie pe propia raspundere MARATONUL DACILOR 2019.

Contribuția de participare

Contribuția de participare are aceiași valoare pentru probele de maraton, semi-maraton și cros și este de: 150 de ron până în data de 10 iulie 2019.

Din data de 11 iulie 2019 taxa de înscriere este de 200 de ron, iar locurile sunt limitate la 30. 

Taxa este redusă  la 135 ron pentru alergătorii care au participat la ediția din 2018 a maratonului și se înscriu și plătesc taxa de înscriere în perioada 17 decembrie – 31 decembrie 2018. 

  • Donații. Participanții pot dona orice sumă pentru a susține proiectul “Alergare și istorie”, proiect prin care vom organiza pe 30 august o cursa copiilor, o cursă necompetitivă pentru copiii de 7-14 ani din comunele din zonă. La cetatea Cetățuie vom face cu toții copiii o lecție de istorie în aer liber. 

Înscriere

Înscrierea se face AICIÎnscrierea online se poate face numai până  15 iulie 2019 ora 12:00.

Plata contribuției de participare

Validarea înscrierii se face achitând în maxim 3 zile de la înscriere taxa de participare.

Contribuția pentru participare se poate efectua prin ordin de plată sau virament bancar către:

Asociația CORPOREANIMA

BRD GSG, sucursala TRIUMF, București, IBAN RO62BRDE445SV30308504450 RON
Adresa Bucureşti, Sector 1, Str. Amintirii,  Nr.51-53, cod postal 012442,

CIF 27803516, din 13.12.2010

Detalii plată: Nume Prenume – contribuție Maraton sau Semi-maraton

ATENȚIE!  Înregistrarea este validă și finală doar după ce plata este verificată. Pentru confirmarea plății fiecare participant va trimite o copie după ordinul de plată la adresa de email daniel.lixandru@corporeanima.ro . Înregistrarea este anulată dacă plata nu este finalizată în 3 zile de la momentul înregistrării.

Ridicarea numerelor de concurs se va face numai pe baza unui act de identitate în original de la Centrul de Agrement din Costești în zilele de 29 august orele 18.00-21.00 și 30 august orele  16.00-23.00. Ședința tehnică va avea loc la ora 21.00. Centrul de Agrement din Costești se află la 100 m de locul de start, la ieșirea din satul Costești, la “Poarta dacilor”.

Rambursarea contribuției de participare

Contribuția de participare nu este rambursabilă.

Cazare 

Participanților le recomandăm cazarea în Costești la:  pensiunea Cotiso  tel: 0722 919 886, pensiunea Sargeția și la camping Costești, aflat la 500 de metri de locul de start (contact 0735.767373 sau 0722.564107) sau la pensiunea “La Istrate” (contact 0728.073702 sau 0254.246607), Arsenal Park (Orăștie). Lista pensiunilor din zonă se află aici Cazare Costesti – Orastioara de Sus.

Informații despre cetățile dacice și rezervația naturală puteți găsi pe http://www.gradiste.ro/ și AICI .

Parteneri: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, Primăria și Consiliul Local Orăștioara de Sus, ISOSTAR, City Grill, Dacia Plant, Aqua Carpatica,  Salvamont Hunedoara, Administrația Cetății Sarmizegetusa Regia, PF Decebal Achim, Asociația Valea Dacilor, Smurd Hunedoara, Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

Informații despre edițiile I -IV găsiți la următoarele linkuri: Maratonul Dacilor ediția I, Maratonul Dacilor ediția a II a, Maratonul Dacilor editia a III a , Maratonul Dacilor ediția a IV a, Maratonul Dacilor ediția a V a.

Echipa de organizare

Daniel Lixandru – Director maraton

Tel: 0744.549326

E-mail: daniel.lixandru@corporeanima.ro

www.corporeanima.ro

Daniela Măguriță

Partenerul nostru 1MARATHON organizează în zona cetăților programe de Team building 

aqua carpatica
djsthd
isostar
ac valea dacilor
cjhd
salvamont hd
smurd hd
14102802_1977379915821737_8405317421482111802_o
14103055_1977419262484469_735357991108751618_o
14114806_1977384502487945_6816872826368634478_o
14114841_1977381049154957_496639826482333783_o
14115629_1977377975821931_5451666133558745909_o
14124545_1977392122487183_6511179793451488693_o
14124902_1977390055820723_1494042092039229709_o
14125595_1977372299155832_5887582243259289938_o
14138127_1977420102484385_3241489203761307999_o
14138243_1977402235819505_4293241143484829925_o
14138673_1977374942488901_7515334665779490666_o
14138754_1977404452485950_5679838360101598006_o
14138804_1977389982487397_7979018539300357014_o
14138853_1977373912489004_7153804300564996537_o