Maratonul regal – ediția a IV a – 10 mai 2015

banner web maraton regal 2015 v2

Diplomele pot fi descărcate de AICI. Rezultatele de la Maratonul Regal 2015: Cros , Semimaraton , Maraton

Maratonul_Regal_lista participanti

Aici găsiți informațiile detaliate despre ridicarea kitului, traseu și programul din 10 mai 2015 Maratonul Regal – informatii utile editia 2015.

Probe

Maratonul Regal ediția a IV a se desfășoară în zona parcul Herăstrău, Piața Victoriei, pod Băneasa pe un traseu de 10,5 km. Startul, sosirea și ceremonia de premiere vor avea loc la Palatul Elisabeta.

– Maraton 42,195 km. Durata maximă a probei de maraton este de 6 ore. Startul va avea loc la ora 8.00.

– Semi-maraton 21,097 km. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 4 ½ ore. Startul va avea loc la ora 8.00.

– Cros 10,5 km. Durata maximă a probei de cros este 2 ½ ore. Startul va avea loc la ora 8.00.

Beneficii pentru participanți

– Traseu de alergare deosebit care trece pe lângă obiective turistice importante ale Bucureștiului: Arcul de Triumf, Piața Regelui, Piața Victoriei, Statuia Aviatorilor, Piața Charles de Gaulle, Parcul Herăstrău, Pod Băneasa, Casa Presei, Palatul Elisabeta. Peste 80% din traseu este la umbră.

– Tricou oficial (tricou tehnic tricolor). Tricourile sunt confecționate în România.

– Medalie de finisher deosebită, cu două fețe, placată cu argint patinat. Medaliile sunt realizate în România.

– Număr de concurs

– Chip electronic pentru înregistrarea timpului

– 3 puncte de hidratare pe traseu

– Asistență medicală pe traseu

– Invitație la Garden Party – evenimentul organizat de Casa Regală a României la Palatul Elisabeta cu ocazia Zilei Regalității, 10 mai ora 17.00.

– Participând vei susține automat cauza maratonului: “I love sport” (promovarea sportului pentru copii).Tricou MR 2015

DSC02248

Traseul de concurs

Startul se va da de la Palatul Elisabeta (Intrarea Romanești, lângă Muzeul Satului) de la ora 8.00, după care concurenții  vor intra pe traseul de 10,5 km, maratoniștii parcurgând traseul de 4 ori, iar concurenții de la proba de semi-maraton vor parcurge traseul de 2 ori, iar participanții la proba de cros o singură dată.

Traseul trece prin următoarele puncte: Palatul Elisabeta – intrarea Românești – Șoseaua Kiseleff pe trotuar – Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle  – aleile din parcul Herăstrău – pe malul lacului – Elena Văcărescu – Pod Băneasa – Șoseaua București-Ploiești – Fântâna Miorița – Piața Presei Libere – Șoseaua Kiseleff, pe trotuar, traseu care se va repeta de 4 ori la proba de maraton, 2 ori la proba de semi-maraton și o singură dată la proba de cros și se va termina la Palatul Elisabeta. Traseul se desfășoară numai pe trotuarele menționate, traversarea străzilor făcându-se numai prin locurile special amenajate (treceri de pietoni), sub îndrumarea organelor abilitate, pentru care se va restricționa cu intermitență traficul rutier pe străzile traversate de traseul evenimentului. Pentru desfășurarea optimă a competiției s-au luat aprobări de la Primăria Generală, Comisia Tehnică de Circulație, Brigada de Poliție Rutieră.

Puteți găsi harta cu traseul aici.

Traseul poate suferi mici modificări, în funcție de aprobările obținute de la autorități.

Data de 10 mai în istoria României

Maratonul Regal este un eveniment care se organizează pe 10 mai,  de Ziua Regalității în România. Această dată a fost din 1867 până în 1947 ziua națională a României. Cursa de maraton a fost introdusă pentru prima dată în istoria sportului pentru a comemora curajul trupelor ateniene de lupta de la Marathon din 490 î.c. Această victorie, contra unei armate mult mai numeroase, a făcut posibil ca democrația, libertatea și dezvoltarea cultural-spirituală să devină model pentru dezvoltarea societăților moderne.

În istoria României, data de 10 mai a marcat de trei ori etape importante în constituirea statului Român modern, cu un sistem democratic bazat pe libertate ca sursă a dezvoltării cultural-spirituale:

– 10 mai 1866 Carol I devine domnitor al României

– 10 mai 1877 Declarația de Independență a României

– 10 mai 1881 România s-a proclamat Regat, devenind astfel egală statelor europene civilizate.

Maratonul Regal vrea să comemoreze curajul și dedicația celor care au participat la construirea statului modern român.

Cauza MARATONULUI REGAL – “I love sport”

„I love sport” este cauza acestui maraton. Prin această acțiune dorim să sprijinim proiecte care să-i încurajeze pe copii să facă sport. Sunt patru  proiecte pe care le  susținem: “Jocurile cartierului”, “Orientare sportivă“Echipament pentru copii atleți” și “Master sport”i love sport corporeanima

– Jocurile cartierului – 25 aprilie – 300 de copii . Vezi detalii de la ediția din 2014 AICI .

– Orientare sportivă. Probă specială pentru copii de 10-14 ani, pe distanță de 1-2 km. Proba se va desfășura pe 10 mai de la ora 12.00 în Parcul Herăstrău, zona dintre intrarea Charles de Gaulle și Arcul de Triumf. Proba este organizată special pentru copii cercetași din zona Chitilia. Nu mai sunt locuri disponibile.

– “Echipament pentru copii atleți” este un proiect de susținere a copiilor atleți din medii defavorizate. Va fi cumpărat echipament de atletism, în primul rând pantofii de alergare, pentru  două grupuri: copii din satul Fulga de Sus, membri ai clubului Mișcarea CFR, și pentru tineri cu nevoi speciale (probleme auditive) care practică atletismul.

Master sport. Master sport este un joc sportiv de echipă care are la bază 6 sporturi (atletism, handbal, fotbal, baschet, rugby tag și șah), dedicat copiilor de 7-16 ani, care stimulează dezvoltarea abilităților fizice și intelectuale și crearea unei atitudini pro-active. Vom organiza în școlile din periferia sectorului 1 antrenamente și competiții.

Companiile care vor dona vor deveni parteneri în organizarea evenimentelor adresate copiilor. Pentru mai multe detalii, îl puteți contactata pe Daniel Lixandru la telefon 0744.549326, 0722.549326 sau email daniel.lixandru@corporeanima.ro .

Lista participanților se află aici Maratonul_Regal_lista participanti. Lista se actualizează săptămânal.

Condiții de participare

Pentru a participa la cursele de maraton și semi-maraton participanții trebuie:

– Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei

– Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Participantul va semna o Declarație pe propria răspundere că sunt apți medical pentru a participa la competiție.

– Să plătească contribuția de înscriere până în data de 28 aprilie 2015.

– Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

Regulamentul competiție

Regulamentul competiției poate fi consultat aici Regulament MARATONUL REGAL 2015.

Declaratia pe propria răspundere

La ridicarea numerelor de concurs toți concurenții vor completa și semna o declarație pe propria răspundere, ca sunt apți din punct de vedere medical pentru a participa la competiție. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Declaratia pe propia raspundere MARATONUL REGAL 2015.

Ridicarea numerelor de concurs

Ridicarea numerelor de concurs și a kit-ului de participare se va face numai pe baza unui act de identitate în original de la stadionul Iolanda Balaș (fost Tineretului), de la intrarea în sediul Federației Române de Atletism (strada str. dr. Primo Nebiolo nr. 2, sector 1, Bucuresti, Romania) :

– 09 mai, intre orele 8.00-13.00 și 14.00-20.00.

-10 mai, intre orele 07-07.30 (în mod excepțional numai pentru concurenții din provincie).

În ziua de 10 mai, participanții pot lasă bagaje la locul de ridicare a kitului de participare  la stadionul Iolanda Balaș (fost Tineretului), de la intrarea în sediul Federației Române de Atletism (strada str. dr. Primo Nebiolo nr. 2, sector 1, Bucuresti, Romania). La stadion sunt vestiare și toalete. Locul pentru bagaje se află la 400 de metri de locul de start, de la Palatul Elisabeta. 

Contribuția de participare

Contribuția de participare pentru probele de maraton și semi-maraton este de 130 RON. 

Contribuția de participare pentru proba de cros  este de 120 RON. 

Înscrierile încep în data de 3 martie 2015 și se termină în data de 28 aprilie.

Donații. Participanții pot dona orice sumă pentru a susține proiectul “I love sport”. Banii donați vor fi folosiți pentru a cumpăra echipament de atletism pentru copii.

Plata contribuției de participare

Validarea înscrierii se face achitând în maxim 3 zile de la înscriere taxa de participare.

Contribuția pentru participare se poate efectua prin ordin de plată sau virament bancar către:

Asociația CORPOREANIMA

BRD GSG, sucursala TRIUMF, București, IBAN RO62BRDE445SV30308504450 RON
Adresa Bucureşti, Sector 1, Str. Amintirii,  Nr.51-53, cod postal 012442,

CIF 27803516, din 13.12.2010

Detalii plată: Nume Prenume – contribuție Maraton, Semi-maraton sau Cros

ATENȚIE!  Înregistrarea este validă și finală doar după ce plata este verificată în contul organizatorului. Pentru confirmarea plății fiecare participant va trimite o copie după ordinul de plată la adresa de email daniel.lixandru@corporeanima.ro . Înregistrarea este anulată dacă plata nu este finalizată în 3 zile de la momentul înregistrării.

Rambursarea taxei de înscriere

Taxele de înscriere sunt nerambursabile.

Locurile la probele de maraton, semi-maraton și cros sunt limitate la 500.  Organizatorul își rezervă dreptul de a suplimenta numărul de locuri.

 

Echipa de organizare

Daniel Lixandru – Director maraton

Tel: 0722.549326

E-mail: daniel.lixandru@corporeanima.ro

www.corporeanima.ro

Daniela Măguriță

 

Imagini de la primele ediții ale Maratonului Regal: Ediția I, Ediția a II aEdiția a III a

Ne găsiți și pe Facebook la https://www.facebook.com/MaratonulRegal . Imagini de la ediția a III a AICI.

Parteneri

logo_1marathon_psd_finalbroker logo albastruHuman Synergistics
Logo Green Senseaviatiei_logo_white_RGB

logo_Asociatia_Curtea_Veche
logo isostar-02asociatia oxigen

logo negru

10367713_508375452618826_2299482790707494110_n

10277526_509010662555305_6397196673299730104_n10314627_508356292620742_8719607522123080321_n10347500_508363479286690_449574387517246388_n1920148_508353952620976_2869671219650307690_n10268587_508354885954216_8083003067065492560_n10298983_509011202555251_2787584152552821386_n10177476_508361359286902_3324797407964253715_n946962_343845129071860_1084516270_n532213_343844982405208_1498642097_n283667_343843935738646_755911865_n1513689_509010259222012_4790472761843523160_n1901402_508359649287073_1051492840014072113_n