Maratonul regal ediția I – 10 mai 2012

 

Clasamentul final Maratonul Regal – edita I – 10 mai 2012 Clasament Maratonul Regal – 10 mai 2012

Probe, ore de start și sosire

– Maraton 42,195 km, start joi 10 mai 2012, ora 8.00, limita pentru sosire ora 14.00. Durata maximă a probei de maraton este de 6 ore.

– Semi-maraton 21,097 km, start joi 10 mai 2012, ora 10.30, limita pentru sosire ora 14.00. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 3 ½ ore.

Organizatori

Asociația CORPOREANIMA, cu sprijinul CASEI REGALE A ROMÂNIEI, în cooperare cu Primăria Municipiului București.

Premii și festivitatea de premiere

Festivitatea de premiere va avea loc la Palatul Elisabeta joi 10 mai 2012, la ora 15.00, în prezența a doi membri ai Familiei Regale. Fiecare participant care a terminat cursa de maraton sau semi-maraton va primi medalie și diplomă de participare. Vor fi premiați participanții clasați pe locurile 1, 2, 3 la probele maraton, semi-maraton, pentru categoriile masculin și feminin.

 

Descrierea traseului

O tură de circuit are 10,548 km. Participanții la proba de maraton vor parcurge de 4 ori circuitul, iar participanții la proba de semi-maraton vor parcurge de 2 ori circuitul. Traseul se va desfășura în parcul Herăstrău și pe pistele de bicicletă și pietonale care mărginesc parcul Herăstrău. Zona de START și SOSIRE va fi la Palatul Elisabeta, pe șoseaua Kiseleff. După startul de la Palatul Elisabeta alergătorii vor face stânga pe pista de biciclete spre Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf se ocolește spre stânga pe pista de biciclete până la intrarea în Parcul Herăstrău de lângă statuia lui Charles de Gaulle. Înainte de statuie traseul continuă pe prima alee spre stânga, prin parc, până la lac, iar apoi se face  stânga spre Insula Trandafirilor. Se parcurg aleile din Insula Trandafirilor, se întoarce înainte de podul de ieșire de pe insulă, se urcă până la statuia Charles de Gaulle, se coboară până la Expo Flora, se întoarce spre intersecția Charles de Gaulle și traseul continuă trotuarul din Bd. Aviatorilor care mărginește parcul.  Se reintră pe aleile parcului unde începe Bd. Beijing, se intră în parc și se aleargă pe aleile de pe malul lacului, în sens invers acelor de ceas, traseul trecând prin următoarele puncte: hotel Herăstrău, podul CFR. Traseul iese din parc și urmează pista de biciclete pe Șoseaua București-Ploiești, se reintră în parc la fântâna Miorița, Debarcader, până la podul care face intrarea pe insula Trandafirilor, de unde se iese pe Bd. Kiseleff pe pista de biciclete. Tura se termină la palatul Elisabeta. Startul și Sosirea vor avea loc la Palatul Elisabeta. Traseul continuă în direcția Arcul de Triumf. Finalul turei a doua la proba de semi-maraton și turei a patra la proba de maraton va fi pe Aleea Românești, la Palatul Elisabeta.

Traseul poate fi vizualizat la  http://connect.garmin.com/player/173360425 .

Data de 10 mai în istoria României

Maratonul Regal este un eveniment care se organizează pe 10 mai,  de Ziua Regalității în România. Această dată a fost din 1867 până în 1947 ziua națională a României. Cursa de maraton a fost introdusă pentru prima dată în istoria sportului pentru a comemora curajul trupelor ateniene de lupta de la Marathon din 490 î.c. Această victorie, contra unei armate mult mai numeroase, a făcut posibil ca democrația, libertatea și dezvoltarea cultural-spirituală să devină model pentru dezvoltarea societăților moderne.

În istoria României, data de 10 mai a marcat de trei ori etape importante în constituirea statului Român modern, cu un sistem democratic bazat pe libertate ca sursă a dezvoltării cultural-spirituale:

– 10 mai 1866 Carol I devine domnitor al României

– 10 mai 1877 Declarația de Independență a României

– 10 mai 1881 România s-a proclamat Regat, devenind astfel egală statelor europene civilizate.

Maratonul Regal vrea să comemoreze curajul și dedicația celor care au participat la construirea statului modern român.

2012 – Anul european al îmbătrânirii active și solidarității între generații

Anul 2012 este anul European al îmbătrânirii active și solidarității între generații. Acesta este motivul pentru care se acordă reduceri speciale la înscrieri pentru pensionari și studenți. Mai mult, cauza maratonului, “Sport pentru copii”, se bazează pe ideea că generația matură sprijină dezvoltarea durabilă a tinerei generații.

Cauza MARATONULUI REGAL – “Sport pentru copii”

„Sport pentru copii” este cauza acestui maraton. Prin această acțiune dorim să sprijinim proiecte care să-i încurajeze pe copii să facă sport. Sunt trei  proiecte pe care le  susținem: “Evenimente sportive pentru copii” “Echipament pentru copii atleți” și “Porți deschise pentru sport în școli.

“Evenimente sportive pentru copii” este proiectul prin care vom organiza evenimente sportive de neuitat pentru copii. Scopul nostru este ca la fiecare eveniment fiecare copil să primească câte un tricou special pentru sport. Un eveniment sportiv și un tricou pot fi picătura care să influențeze un copil să facă mișcare și sport și să adopte un stil de viață sănătos. Aceste tricouri vor fi date copiilor în acțiunile sportive organizate de asociația CORPOREANIMA anul acesta:

– Jocurile sportive ale copiilor – 1 iunie 2012 – 500 de copii

– Jocurile sportive ale cartierului – 2 iunie 2012 – 200 de copii

– Jocurile sportive din Șirnea – 21 iulie 2012 – 150 de copii

“Echipament pentru copii atleți” este un proiect de susținere a copiilor atleți din medii defavorizate. Va fi cumpărat echipament de atletism, în primul rând pantofii de alergare, pentru  două grupuri de copii: copii din satul Fulga de Sus, membri ai clubului Mișcarea CFR, și pentru copii cu nevoi speciale care participă la campionatele Special Olimpics.

“Porți deschise pentru sport în școlieste un proiect de lobby prin care dorim să se adopte o lege care să le dea posibilitatea copiilor să facă sport, în zilele fără program școlar, pe terenurile de sport ale școlilor. În  acest moment școlile din România, dar mai ales cele din orașele mari, sunt ca niște fortărețe, accesul copiilor pentru a face sport în afara programului școlar fiind interzis. Sportul în curtea școlii era un lucru normal acum 20 de ani, iar acum a devenit imposibil. Una dintre cauzele pentru care 40% dintre copii sunt obezi este că nu mai au unde să facă sport. Facilitățile pentru sport din orașe sunt limitate, locurile cele mai bune și la îndemâna copiilor fiind școlile aflate în apropierea locuinței. Mai multe despre proiect puteți citi pe site-ul www.corporeanima.ro .

Fiecare participant poate contribui în contul asociației CORPOREANIMA cu orice sumă dorește pentru a susține aceste proiecte, iar la maraton vom începe o campanie de adunarea a 100.000 de semnături, pentru susținerea proiectului “Porți deschise pentru sport în școli”.

Companiile care vor dona vor deveni partenerii noştri în organizarea evenimentelor adresate copiilor. Pentru mai multe detalii, îl puteți contactacta pe Daniel Lixandru la telefon 0744.549326, 0722.549326 sau email daniel.lixandru@1marathon.ro .

 

Condiții de participare

Pentru a participa la cursele de maraton și semimaraton participanții trebuie:

– Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei

– Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției.

– Să plătească taxa de înscriere până în data de 6 mai.

– Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

Locurile la probele de maraton și semi-maraton sunt limitate la 200.  Organizatorului își rezervă dreptul de a suplimenta numărul de locuri.

Înscriere

Înscrierea online se poate face numai până Duminica 6 Mai ora 24:00. Pentru înscriere intraţi la Formular inscriere Maraton Regal

Taxa de înscriere

Taxa de înscriere este de 100 RON pentru probele de maraton și semi-maraton.

Se acordă reduceri speciale pentru pensionari și studenți după cum urmează:

– 70 RON pentru pensionari cu vârsta de peste 60 de ani

– 70 RON pentru studenți cu vârsta de până la 25 de ani

Donații. Participanții pot dona orice sumă pentru a susține proiectul “Sport pentru copii”. Banii donați vor fi folosiți pentru a cumpăra echipament de atletism pentru copii.

Plata taxei de participare

Validarea înscrierii se face achitând în maxim 3 zile de la înscriere taxa de participare.

Contribuția pentru participare se poate efectua prin ordin de plată sau virament bancar către:

Asociația CORPOREANIMA

BRD GSG, sucursala TRIUMF, București, IBAN RO62BRDE445SV30308504450 RON
Adresa Bucureşti, Sector 1, Str. Amintirii,  Nr.51-53, cod postal 012442,

CIF 27803516, din 13.12.2010

Detalii plată: Nume Prenume – contribuție Maraton sau Semi-maraton

ATENȚIE!  Înregistrarea este validă și finală doar după ce plata este verificată în contul organizatorului. Înregistrarea este anulată dacă plata nu este finalizată în 3 zile de la momentul înregistrării.

Rambursarea taxei de înscriere

Taxele de înscriere sunt nerambursabile.

Servicii incluse în taxa de participare

– Tricou oficial (tricou tehnic)

– Medalie

– Diplomă

– Număr de concurs

– Puncte de hidratare pe traseu

– Asistență medicală

Notă. Nu există zonă de schimbare și depozitare. Organizatorul nu-și asumă responsabilitatea pentru  distrugerea sau pierderea obiectelor personale.

Ridicarea pachetului de concurs

Numerele de concurs se vor ridica de la intrarea în parcul Herăstrău, zona statuii Charles de Gaulle. Acest lucru se poate face miercuri 9 mai orele 8.00-11.00 și 17.00-20.30, precum și pentru cazuri speciale, pentru participanți din provincie, joi 10 mai orele 7.00-7.30.

Lista participantilor se afla aici Lista participantilor

Regulamentul concursului

Regulamentul concursului se află aici Regulament MARATONUL REGAL

Echipa de organizare:

Daniel Lixandru- director maraton

Tel: 0722.549326

E-mail: Daniel.lixandru@1marathon.ro

www.corporeanima.ro

 Ilie Rosu – director tehnic

Tel. 0762.669969

E-mail ilierosu@gmail.com

www.ilierosu.ro