Maratonul Regal ediția a II a – 10 mai 2013

 

 

 

 

Informații utile pentru participanții la Maratonul Regla 2013: 1. Clasament detaliat 2. Diplome 3. Poze

  1. Clasamentul detaliat. Găsiți clasamentul detaliat la: http://www.trackmyrace.com/ro/running/event-zone/event/maratonul-regal/results/ .

Click pe buton Toate competițiile pentru a selecta proba (maraton sau semi-maraton).

Click pe buton Vizualizare extinsă pentru a vedea timpul pe fiecare tură.

2. Diplome. Poți intra în posesia unei diplome deja tipărite pe 18 și 19 mai, la Semi-maratonul Internațional București. Acolo asociația noastră, Corporeanima, va avea un stand. Poți descărca și varianta electronică a diplomei, care are numele și timpul pre-tipărit. Iată care este procedura: link

http://www.trackmyrace.com/ro/running/event-zone/event/maratonul-regal/results/ .

Click pe buton  cert pentru a descărca diploma.

 3. Poze. Am intrat în posesia mai multor poze de la prieteni ai alergării. Vreau să le mulțumesc pe această cale. Poți descărca aceste poze de la aceste link-uri. Ar fi bine să faci acest lucru în 48 de ore, după aceea nu mai garantez că se mai pot descărca.

Livia Gabriela   http://dl.transfer.ro/1-transfer_ro-13may-d4f96c.rar

Florin Leonte  https://dl.transfer.ro/Maraton_Regal_Leonte-transfer_ro-13may-8f9f38.rar?t=1

Serban Damian https://dlf.transfer.ro/Maratonul_Regal-transfer_ro-14may-e0d9ae.rar

 Dan Feraru https://dl.transfer.ro/MR_10mai13_v3-transfer_ro-14may-adbab3.zip

Film de la festivitatea de premiere (min 12.30) http://www.tvrplus.ro/editie-ora-regelui-104898

 

Rezultatele de la probele de maraton și semi-maraton sunt aici Clasament Maratonul Regal 2013_total .

 

Probe

Maratonul Regal se desfășoară în parcul Herăstrău pe un traseu de 10,5 km. Startul, sosirea și ceremonia de premiere vor avea loc la Palatul Elisabeta.

– Maraton 42,195 km. Durata maximă a probei de maraton este de 6 ore. Startul va avea loc la ora 8.00.

– Semi-maraton 21,097 km. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 4 ½ ore. Startul va avea loc la ora 8.00.

Traseul de concurs

Startul se va da de la Palatul Elisabeta (Intrarea Romanesti, langa Muzeul Satului) de la ora 8.00, dupa care concurentii  vor intra pe aleile Parcului Herastrau, maratonistii parcurgand traseul de 4 ori. Concurentii de la proba de semi maraton vor parcurge 2 ture.

Traseul trece prin următoarele puncte: Palatul Elisabeta – Șoseaua Kiseleff, pe trotuar – Bd. Constantin Prezan, pe pista de biciclete – Bd. Charles de Gaulle, intrarea în parcul Herăstrău (pe aleea din stânga intrării în parc)– aleile Expoflora – Pod Teatrul de Vară –  Insula Trandafirilor – Pod Teatrul de Vară – aleea Expoflora – statuia Charles de Gaulle – alei Expoflora până la lacul Herăstrău –  pe malul lacului până la Pod Băneasa – Fântâna Miorița (Șoseaua București – Ploiești) – intrare în parc pe lângă Clubul Diplomaților – lac Herăstrău – Pavilionul H – Șoseaua Kiseleff, pe trotuar, traseu care se va repeta de 4 ori la proba de maraton și de 2 ori la proba de semi-maraton și se va termina la Palatul Elisabeta.

Puteți găsi harta cu traseul aici http://connect.garmin.com/activity/309576389 .

Data de 10 mai în istoria României

Maratonul Regal este un eveniment care se organizează pe 10 mai,  de Ziua Regalității în România. Această dată a fost din 1867 până în 1947 ziua națională a României. Cursa de maraton a fost introdusă pentru prima dată în istoria sportului pentru a comemora curajul trupelor ateniene de lupta de la Marathon din 490 î.c. Această victorie, contra unei armate mult mai numeroase, a făcut posibil ca democrația, libertatea și dezvoltarea cultural-spirituală să devină model pentru dezvoltarea societăților moderne.

În istoria României, data de 10 mai a marcat de trei ori etape importante în constituirea statului Român modern, cu un sistem democratic bazat pe libertate ca sursă a dezvoltării cultural-spirituale:

– 10 mai 1866 Carol I devine domnitor al României

– 10 mai 1877 Declarația de Independență a României

– 10 mai 1881 România s-a proclamat Regat, devenind astfel egală statelor europene civilizate.

Maratonul Regal vrea să comemoreze curajul și dedicația celor care au participat la construirea statului modern român.

Cauza MARATONULUI REGAL – “Sport pentru copii”

„Sport pentru copii” este cauza acestui maraton. Prin această acțiune dorim să sprijinim proiecte care să-i încurajeze pe copii să facă sport. Sunt trei  proiecte pe care le  susținem: “Evenimente sportive pentru copii” și “Echipament pentru copii atleți”.

“Evenimente sportive pentru copii” este proiectul prin care vom organiza evenimente sportive de neuitat pentru copii. Scopul nostru este ca la fiecare eveniment fiecare copil să primească câte un tricou special pentru sport. Un eveniment sportiv și un tricou pot fi picătura care să influențeze un copil să facă mișcare și sport și să adopte un stil de viață sănătos. Aceste tricouri vor fi date copiilor în acțiunile sportive organizate de asociația CORPOREANIMA anul acesta:

– Jocurile cartierului – 1 iunie 2013 – 300 de copii

– Concurs de orientare sportivă. Probă specială pentru copii de 10-14 ani, pe distanță de 1-2 km. Proba se va desfășura pe 10 mai de la ora 12.00 în Parcul Herăstrău, zona dintre intrarea Charles de Gaulle și Arcul de Triumf.

“Echipament pentru copii atleți” este un proiect de susținere a copiilor atleți din medii defavorizate. Va fi cumpărat echipament de atletism, în primul rând pantofii de alergare, pentru  două grupuri de copii: copii din satul Fulga de Sus, membri ai clubului Mișcarea CFR, și pentru copii cu nevoi speciale care participă la campionatele Special Olimpics.

Companiile care vor dona vor deveni parteneri în organizarea evenimentelor adresate copiilor. Pentru mai multe detalii, îl puteți contactata pe Daniel Lixandru la telefon 0744.549326, 0722.549326 sau email daniel.lixandru@1marathon.ro .

Condiții de participare

Pentru a participa la cursele de maraton și semi-maraton participanții trebuie:

– Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei

– Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Participantul va semna o Declarație pe propria răspundere că sunt apți medical pentru a participa la competiție.

– Să plătească contribuția de înscriere până în data de 1 mai.

– Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

Regulamentul competiție

Regulamentul competiției poate fi consultat la link Regulament MARATONUL REGAL 2013 .

Premii

Câștigătorii probelor de maraton și semi-maraton vor primi abonamente Platinum de la Sky Wellness după cum urmează:

Locul I – 3 luni de abonament

Locul II – 2 luni de abonament

Locul III – 1 lună de abonament

Abonamentul Platinum permite accesul la toate cele trei servicii: Fitness, Clase,
SPA.

Declaratia pe propria raspundere

La ridicarea numerelor de concurs toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere, ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției.

Ora 07.00, in ziua concursului, este ora limita de înscriere si de completare a declaratiei pe propria raspundere, la fata locului,  numai in mod exceptional  pentru concurentii din provincie.

Vă rugăm ca la ridicarea numerelor de concurs să veniți cu declarația pe propia răspunde completă cu datele personale.  După verificarea datelor personale aceasta va fi semnată de participant și de martor. Puteți descărca declarația pe propria răspundere de aici Declaratie pe propia raspundere MARATONUL REGAL 2013 .

Înscriere

Înscrierea online se poate face numai până vineri 3 Mai ora 12:00.

Inscrierea la Maratonul Regal 2013 s-a terminat.

Lista participanților / rezultate

Puteți găsi lista participanților sau rezultatele la link

http://www.trackmyrace.com/ro/running/event-zone/event/maratonul-regal/results/  . Pentru a vedea listele pe categoriile competiției (maraton și semi-maraton) apăsați pe butonul “Toate competițiile”.

Ridicarea numerelor de concurs

Ridicarea numerelor de concurs se va face numai pe baza unui act de identitate în original de la stadionul Iolanda Balaș (fost Tineretului), de la intrarea în sediul Federației Române de Atletism (strada str. dr. Primo Nebiolo nr. 2, sector 1, Bucuresti, Romania) :

– 09 mai, intre orele 8.00-13.00 și 16.00-20.00.

-10 mai, intre orele 07-07.30 (în mod excepțional numai pentru concurenții din provincie).

Contribuția de participare

Contribuția de participare este de 115 RON pentru probele de maraton și semi-maraton.

Se acordă reduceri speciale pentru pensionari și studenți. Contribuția de participare este de:

– 90 RON pentru pensionari cu vârsta de peste 60 de ani

– 90 RON pentru studenți cu vârsta de până la 25 de ani

Donații. Participanții pot dona orice sumă pentru a susține proiectul “Sport pentru copii”. Banii donați vor fi folosiți pentru a cumpăra echipament de atletism pentru copii.

Plata contribuției de participare

Validarea înscrierii se face achitând în maxim 3 zile de la înscriere taxa de participare.

Contribuția pentru participare se poate efectua prin ordin de plată sau virament bancar către:

Asociația CORPOREANIMA

BRD GSG, sucursala TRIUMF, București, IBAN RO62BRDE445SV30308504450 RON
Adresa Bucureşti, Sector 1, Str. Amintirii,  Nr.51-53, cod postal 012442,

CIF 27803516, din 13.12.2010

Detalii plată: Nume Prenume – contribuție Maraton sau Semi-maraton

ATENȚIE!  Înregistrarea este validă și finală doar după ce plata este verificată în contul organizatorului. Pentru confirmarea plății fiecare participant va trimite o copie după ordinul de plată la adresa de email daniel.lixandru@corporeanima.ro . Înregistrarea este anulată dacă plata nu este finalizată în 3 zile de la momentul înregistrării.

Rambursarea taxei de înscriere

Taxele de înscriere sunt nerambursabile.

Locurile la probele de maraton și semi-maraton sunt limitate la 300.  Organizatorul își rezervă dreptul de a suplimenta numărul de locuri.

Servicii incluse în taxa de participare

– Tricou oficial (tricou tehnic)

– Medalie de finisher

– Număr de concurs

– Chip electronic pentru înregistrarea timpului

– 3 puncte de hidratare pe traseu

– Asistență medicală

Concurenții care vor termina în limita de timp probele sunt invitați de Casa Regală a României la Garden Party, eveniment organizat de  Casa Regală a României pe 10 mai 2013 de la ora 17.00.

Notă. Nu există zonă de schimbare și depozitare. Organizatorul nu-și asumă responsabilitatea pentru  distrugerea sau pierderea obiectelor personale.

Programul în ziua de 10 mai:

– 8.00 – Startul probele de maraton și semi-maraton în prezența unui membru al Casei Regale de la Palatul Elisabeta.

– 15.00 – Festivitatea de premiere în prezența unui membru al Casei Regale.

– 17.00 – Participanții la Maratonul Regal, indiferent de probă, sunt invitați la Garden Party, la Palatul Elisabeta.

Informații și imagini de la ediția din 2012 puteți vedea la http://www.corporeanima.ro/maratonul-regal-2012/ .

Echipa de organizare

Daniel Lixandru – Director maraton

Tel: 0722.549326

E-mail: daniel.lixandru@1marathon.ro

www.corporeanima.ro

 Ilie Rosu

Tel. 0762.669969

E-mail ilierosu@gmail.com

www.ilierosu.ro

Daniela Măguriță

E-mail: daniela.măgurita@corporeanima.ro

Ne puteți găsi și pe Facebook http://www.facebook.com/MaratonulRegal 

 

Parteneri