Maratonul Regal ediția a III a – 10 mai 2014

Rezultate si diplomele pot fi descărcate la link http://www.trackmyrace.com/ro/running/event-zone/event/maratonul-regal-1/results/ . Diplomele se pot descărca apăsând pe butonul cu medalie din dreapta paginii.

Poze de la cursă pot fi descărcate de AICI .

Probe

Maratonul Regal ediția a III a se desfășoară în parcul Herăstrău pe un traseu de 10,5 km. Startul, sosirea și ceremonia de premiere vor avea loc la Palatul Elisabeta.

– Maraton 42,195 km. Durata maximă a probei de maraton este de 6 ore. Startul va avea loc la ora 8.00.

– Semi-maraton 21,097 km. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 4 ½ ore. Startul va avea loc la ora 8.00.

Traseul de concurs

Startul se va da de la Palatul Elisabeta (Intrarea Romanești, lângă Muzeul Satului) de la ora 8.00, după care concurenții  vor intra pe traseul de 10,5 km, maratoniștii parcurgând traseul de 4 ori. Concurenții de la proba de semi maraton vor parcurge 2 ture.

Traseul trece prin următoarele puncte: Palatul Elisabeta – intrarea Românești – Șoseaua Kiseleff, pe trotuar – Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – intrare în parc prin poarta de acces de la metrou Aviatorilor – aleile din parcul Herăstrău pe malul lacului – Elena Văcărescu – Pod Băneasa – Șoseaua București-Ploiești – Fântâna Miorița – Piața Presei Libere – Șoseaua Kiseleff, pe trotuar, traseu care se va repeta de 4 ori la proba de maraton și de 2 ori la proba de semi-maraton și se va termina la Palatul Elisabeta. Traseul se desfășoară numai pe trotuarele menționate, traversarea străzilor făcându-se numai prin locurile special amenajate (treceri de pietoni), sub îndrumarea organelor abilitate, pentru care se va restricționa cu intermitență traficul rutier pe străzile traversate de traseul evenimentului. Pentru desfășuarea optimă a competiției s-au luat aprobări de la Primăria Generală, Comisia Tehnică de Circulație, Brigada de Poliție Rutieră.

Puteți găsi harta cu traseul aici.

Traseul poate suferi mici modificări, în funcție de aprobările obținute de la autorități.

Data de 10 mai în istoria României

Maratonul Regal este un eveniment care se organizează pe 10 mai,  de Ziua Regalității în România. Această dată a fost din 1867 până în 1947 ziua națională a României. Cursa de maraton a fost introdusă pentru prima dată în istoria sportului pentru a comemora curajul trupelor ateniene de lupta de la Marathon din 490 î.c. Această victorie, contra unei armate mult mai numeroase, a făcut posibil ca democrația, libertatea și dezvoltarea cultural-spirituală să devină model pentru dezvoltarea societăților moderne.

În istoria României, data de 10 mai a marcat de trei ori etape importante în constituirea statului Român modern, cu un sistem democratic bazat pe libertate ca sursă a dezvoltării cultural-spirituale:

– 10 mai 1866 Carol I devine domnitor al României

– 10 mai 1877 Declarația de Independență a României

– 10 mai 1881 România s-a proclamat Regat, devenind astfel egală statelor europene civilizate.

Maratonul Regal vrea să comemoreze curajul și dedicația celor care au participat la construirea statului modern român.

Cauza MARATONULUI REGAL – “Sport pentru copii”

„Sport pentru copii” este cauza acestui maraton. Prin această acțiune dorim să sprijinim proiecte care să-i încurajeze pe copii să facă sport. Sunt trei  proiecte pe care le  susținem: “Evenimente sportive pentru copii” și “Echipament pentru copii atleți”.

“Sport pentru copii” este proiectul prin care vom organiza evenimente sportive de neuitat pentru copii. Scopul nostru este ca la fiecare eveniment fiecare copil să primească câte un tricou special pentru sport. Un eveniment sportiv și un tricou pot fi picătura care să influențeze un copil să facă mișcare și sport și să adopte un stil de viață sănătos. Aceste tricouri vor fi date copiilor în acțiunile sportive organizate de asociația CORPOREANIMA anul acesta:

– Jocurile cartierului – 26 aprilie – 300 de copii . Vezi detalii de la ediția din 2013 AICI .

– Orientare sportivă. Probă specială pentru copii de 10-14 ani, pe distanță de 1-2 km. Proba se va desfășura pe 10 mai de la ora 12.00 în Parcul Herăstrău, zona dintre intrarea Charles de Gaulle și Arcul de Triumf. Proba este organizată special pentru copii cercetași din zona Chitilia. Nu mai sunt locuri disponibile.

– “Echipament pentru copii atleți” este un proiect de susținere a copiilor atleți din medii defavorizate. Va fi cumpărat echipament de atletism, în primul rând pantofii de alergare, pentru  două grupuri de copii: copii din satul Fulga de Sus, membri ai clubului Mișcarea CFR, și pentru copii cu nevoi speciale care participă la campionatele Special Olimpics.

Companiile care vor dona vor deveni parteneri în organizarea evenimentelor adresate copiilor. Pentru mai multe detalii, îl puteți contactata pe Daniel Lixandru la telefon 0744.549326, 0722.549326 sau email daniel.lixandru@corporeanima.ro .

Condiții de participare

Pentru a participa la cursele de maraton și semi-maraton participanții trebuie:

– Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei

– Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Participantul va semna o Declarație pe propria răspundere că sunt apți medical pentru a participa la competiție.

– Să plătească contribuția de înscriere până în data de 20 aprilie 2014.

– Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

Regulamentul competiție

Regulamentul competiției poate fi consultat aici Regulament MARATONUL REGAL 2014.

Declaratia pe propria răspundere

La ridicarea numerelor de concurs toți concurenții vor completa și semna o declarație pe propria răspundere, ca sunt apți din punct de vedere medical pentru a participa la competiție. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției.