Maratonul Dacilor – ediția a V a – 1 septembrie 2018

banner MD 2018 960 x 150 px

Aleargă pe urmele străbunilor la singurul maraton din lume care trece prin 4 situri aflate în patrimoniul cultural mondial UNESCO. 

 

Casament Maratonul Dacilor 2018

IMPORTANT

Participanții la ediția a V a pot găsi la linkul următor Informații Maratonul Dacilor 2018. 

 

Lista participantilor 2018

Înscrierea se face AICI

Înscrierea în perioada 23-29 august se face în limita a 5 de locuri după contactarea prealabilă a directorului cursei, iar contribuția de participare este de 200 lei. Vezi telefon de contact mai jos. Nu se fac înscrieri în ziua cursei. 

 

Maratonul Dacilor este evenimentul care sprijină prin sport promovarea originilor și istoriei românilor. Dacii se deplasau spre cetățile lor doar pe culmile munților, iar maratonul va avea traseul pe culmile dealurilor și munților trecând pe la cetățile dacice Costești-Cetățuie, Costești-Blidaru, Piatra Roșie și Sarmizegetusa Regia, zone excepționale ca frumusețe și simbolistică.
Românii sunt invitați să refacă drumurile dacilor, să trăiască experiența întâlnirii cu istoria și identitatea națională. Orice român este invitat să facă această cursă fantastică.

 

Dacă vrei să ai o experiență de neuitat pe urmele istoriei tale vei avea ocazia la Maratonul Dacilor:
– Să alergi la singurul maraton din lume care include pe traseu 4 situri din Patrimoniul Mondial UNESCO în aceeași cursă: cetățile Cetățuie, Blidaru, Piatra Roșie și Sarmizegetusa Regia. Traseul trece și pe la o așezare umană, Fețele Albe, unde se pare că era un centru spiritual important.
– Să alergi pe drumurile dacilor. Traseul va fi coamele munților și dealurilor, refăcând traseele dacilor, iar ultimii 3 km vor fi pe drumul antic care duce la Sarmizegetusa Regia.
– Să vezi cetățile dacilor. Traseul cursei de maraton va trece prin 4 cetăți dacice, iar cel de semi-maraton prin 2 cetăți dacice.
– Să retrăiești eforturile pe care le făceau dacii în deplasările lor.
– Să mănânci fructele lor.
– Să folosești produse românești. Medalia și tricoul sunt produse 100% în țară, iar pe traseu vor fi puncte de alimentare la care vei putea consuma miere, polen, dulceață de fructe de pădure, toate din zonă, pusă la dispoziție de apicultorul Decebal Achim.
– Să primești o parte din aurul dacic chiar pe medalia aurită de finisher (probele de maraton și semi-maraton), pe care o vei primi la Sarmizegetusa Regia, centrul spiritualității dacilor. Maratonul Dacilor este, probabil, singurul maraton din lume cu medalie de finisher aurită.
– Să te hidratezi la final chiar din izvorul dacilor. Acest izvor nu a secat niciodată.

10455660_1605369079689491_4497244139666063963_n

– Să te odihnești și să meditezi la finalul cursei în centrul spiritualității dacilor
Maratonul Dacilor va avea traseul în rezervația Grădiștea Muncelului. Sosirea ambelor probe va fi la cetatea Sarmizegetusa Regia, unde participanții vor primi o medalie aurită, fiind singurul maraton din țară și probabil singurul din lume cu o asemenea medalie. Participanții la cursă vor avea la dispoziție un microbuz de întoarcere, pentru transportul de la linia de sosire, de la Sarmizegetusa la Costești.
https://youtu.be/v0QUgcaAlps

Probe

– Maraton 44 km . Traseu: Start: Costești (de la poartă)– Cetatea Costești Cetățuie –Cetatea Costești Blidaru – Târsa – Prihodiște – Alun – Cetatea Piatra Roșie – Poiana Omului –Prihodiște – Grădiștea de Munte –  Apicultor Decebal Achim – Așezare Fețele Albe –  Sosire: Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de maraton este de 9 ore. Start ora 7.00.

– Semi-maraton 24 km. Traseu: Start: Costești – Costești Blidaru – Târsa – Prihodiște – Grădiștea de Munte – Apicultor Decebal Achim – Așezare Fețele Albe – Sosire: Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 7 ore. Start ora 9.00.Traseul cursei poate fi văzut mai jos.

– Cros 5 km.  Traseu: Start: Costești – Costești Cetățuie – Sosire: Costești. Durata maximă a probei de cros este de 80 minute. Start ora 7.10.

Traseu maraton

Traseu semi-maraton

Participare

Numărul participanților este limitat la  300 de alergători. Beneficiile participării la “Maratonul dacilor” sunt: tricou oficial (tricou tehnic), medalie, diplomă (se descarcă de pe site-ul concursului), număr de concurs, puncte de hidratare pe traseu, asistență medicală. Cel mai mare beneficiu este participarea la promovarea prin sport a cetăților dacice ca parte importantă a istoriei românilor. Fiecare participant care termină în timpul limită probele de maraton va primi o medalie aurită, fiind astfel singurul maraton din Europa care oferă o asemenea medalie.

 

Organizator

Asociația Corporeanima  organizează în fiecare an Maratonul Dacilor în ultima sâmbătă din luna august, iar în ziua de vineri cursa copiilor. Organizarea acestor evenimente au ca scop promovarea istoriei României, dar sunt și o ocazie prin care asociația promovează și susține proiectele dedicate dezvoltării copiilor.

Cauza maratonului

Prin organizarea maratonului se dorește strângerea de donații și sponsorizări pentru a organiza o cursă de orientare sportivă pentru copiii din comuna Costești și din satele prin care trece traseul maratonului, precum și o tabără de dezvoltare personală pentru 20 de copii cu talente deosebite la științe (matematică), sport și muzică.

Condiții de participare

Pentru a participa la cursele de maraton, semi-maraton și cros participanții trebuie:

– Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei

– Pentru proba de maraton este obligatoriu ca fiecare participant să fi alergat în ultimii 2 ani cel puțin un maraton, preferabil montan sau un maraton de șosea și un semi-maraton montan.

– Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Participantul va semna o Declarație pe propria răspundere prin care își asumă că este apt medical pentru a participa la competiție.

– Să completeze formularul de înscriere și să plătească contribuția de participare.

– Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

– Adeverință medicală. Organizatorul poate să ceară și adeverință medicală care să ateste că participantul este apt pentru a participa la cursă.

Regulamentul competiției se află aici Regulament MARATONUL DACILOR 2018.

14124545_1977392122487183_6511179793451488693_o

Declaratia pe propria raspundere

La ridicarea numerelor de concurs toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere, ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Declarația pe propria răspundere se poate descărca de aici: Declaratie pe propia raspundere MARATONUL DACILOR 2018.

Contribuția de participare

Contribuția de participare are aceiași valoare pentru probele de maraton, semi-maraton și cros și este de: 

150 de ron pentru participanții care se înscriu în perioada 2 ianuarie 2018 – 31 iulie 2018. 

 

  • Donații. Participanții pot dona orice sumă pentru a susține proiectul “Alergare și istorie”, proiect prin care vom organiza pe 31 august o cursă de alergare/mers Costești – Cetățuie necompetitivă pentru copiii de 7-15 ani din comuna Orăștioara de Sus, sat Costești. La cetatea Cetățuie vom face cu toții copiii o lecție de istorie în aer liber. 

 

Înscriere

Înscrierea se face AICIÎnscrierea online se poate face numai până  31 iulie 2018 ora 12:00.

Înscrierea în perioada 23-29 august se face doar în limita a 5 de locuri după contactare prealabilă a directorului cursei, iar contribuția de participare este de 200 lei. Vezi email și telefon de contact mai jos.

Plata contribuției de participare

Validarea înscrierii se face achitând în maxim 3 zile de la înscriere taxa de participare.

Contribuția pentru participare se poate efectua prin ordin de plată sau virament bancar către:

Asociația CORPOREANIMA

BRD GSG, sucursala TRIUMF, București, IBAN RO62BRDE445SV30308504450 RON
Adresa Bucureşti, Sector 1, Str. Amintirii,  Nr.51-53, cod postal 012442,

CIF 27803516, din 13.12.2010

Detalii plată: Nume Prenume – contribuție Maraton sau Semi-maraton

ATENȚIE!  Înregistrarea este validă și finală doar după ce plata este verificată. Pentru confirmarea plății fiecare participant va trimite o copie după ordinul de plată la adresa de email daniel.lixandru@corporeanima.ro . Înregistrarea este anulată dacă plata nu este finalizată în 3 zile de la momentul înregistrării.

Ridicarea numerelor de concurs se va face numai pe baza unui act de identitate în original de la Centrul de Agrement din Costești în zilele de 30 august orele 18.00-21.00 și 31 august orele  16.00-23.00. Centrul de Agrement din Costești se află la 100 m de locul de start, la ieșirea din satul Costești, la “Poarta dacilor”.

Rambursarea contribuției de participare

Contribuția de participare nu este rambursabilă.

Cazare 

Participanților le recomandăm cazarea în Costești la:  pensiunea Cotiso  tel: 0722 919 886, pensiunea Sargeția și la camping Costești, aflat la 500 de metri de locul de start (contact 0735.767373 sau 0722.564107) sau la pensiunea “La Istrate” (contact 0728.073702 sau 0254.246607), Arsenal Park (Orăștie). Lista pensiunilor din zonă se află aici Cazare Costesti – Orastioara de Sus.

Informații despre cetățile dacice și rezervația naturală puteți găsi pe http://www.gradiste.ro/ și AICI .

Parteneri: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, Primăria și Consiliul Local Orăștioara de Sus, ISOSTAR, City Grill, Dacia Plant, Aqua Carpatica,  Salvamont Hunedoara, Administrația Cetății Sarmizegetusa Regia, PF Decebal Achim, Asociația Valea Dacilor, Smurd Hunedoara, Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

Informații despre edițiile I -IV: Maratonul Dacilor ediția I, Maratonul Dacilor ediția a II a, Maratonul Dacilor editia a III a , Maratonul Dacilor ediția a IV a.

Echipa de organizare

Daniel Lixandru – Director maraton

Tel: 0744.549326

E-mail: daniel.lixandru@corporeanima.ro

www.corporeanima.ro

Daniela Măguriță

Sigla noua


aqua carpaticadjsthd
isostar

ac valea dacilorcjhdsalvamont hd smurd hd

 

 

 

14102802_1977379915821737_8405317421482111802_o14103055_1977419262484469_735357991108751618_o14114806_1977384502487945_6816872826368634478_o14114841_1977381049154957_496639826482333783_o14115629_1977377975821931_5451666133558745909_o 14124545_1977392122487183_6511179793451488693_o 14124902_1977390055820723_1494042092039229709_o 14125134_1977382589154803_3599156575448050347_o 14125595_1977372299155832_5887582243259289938_o 14138127_1977420102484385_3241489203761307999_o 14138243_1977402235819505_4293241143484829925_o 14138673_1977374942488901_7515334665779490666_o 14138754_1977404452485950_5679838360101598006_o 14138786_1977381569154905_4325389173078874310_o 14138804_1977389982487397_7979018539300357014_o 14138853_1977373912489004_7153804300564996537_o 14188276_1977372155822513_1639955453777696364_o 14188350_1981771498715912_7366025722083204694_o 14188415_1977373389155723_4361195986777778728_o 14188589_1977418372484558_7781588388918296095_o 14195214_1977373865822342_6389852485885075089_o 14195431_1981772888715773_6989048110928037591_o 14195460_1977376295822099_8650849834159675295_o 14195460_1977376899155372_4941768233981782544_o 14207620_1977402932486102_6653624637771125473_o 14242516_1981771895382539_5048977187341551516_o 14249797_1981773942049001_1631100887573504731_o 14257725_1981772455382483_8901996947214964882_o

983782_721111757961442_771697659770628056_n11205599_1808557479370649_3553233410732612843_n11894292_1808541109372286_8495593005381369198_o11217509_1808570542702676_4371919850747231780_n11792063_1808534552706275_4508863840869908035_o11952009_1808533036039760_7284381287772523644_n11986932_1808467729379624_7313870717887975453_n11922883_1808542699372127_8360081359991364729_o

1623691_721147311291220_1140639954578558665_n10395185_627744664006685_4710876167052226108_n10565213_1610407435852322_5504564807335225831_n10542973_721105631295388_7551868537677035940_n1795659_304339986417946_3767641876890632064_n10172567_721106224628662_3342044368181763157_n10355011_721113857961232_4343880271322211612_n10363519_721105827962035_4250032156886244897_n10387553_721106367961981_423128383786285826_n10395185_627744664006685_4710876167052226108_n10455660_1605369079689491_4497244139666063963_n10612973_720874687985149_4869082995879451755_n (1)10577089_830276747003434_5921007706939300020_n10592871_721110637961554_2476009446077090778_n10620546_721110914628193_7388891507776783923_n10614326_721109034628381_8584988914344599958_n10613128_1610407699185629_4210402338087676037_n10647116_721148821291069_6505528521850832740_n10644855_830270347004074_2396993301426824802_n10622894_830276633670112_4898136749695561970_n10377250_830274860336956_7527874948543846830_n10400855_830269600337482_4313743552949326938_n10577089_830276747003434_5921007706939300020_n