Maratonul Dacilor – 23 august 2014 – ediția I

 

Aleargă pe urmele strămoșilor!

Mulțmim tuturor participanților  și vă așteptăm la următoarea ediție!

Puteți descărca poze din cursă de la linkurile următoare:

http://d.transfer.ro/Maratonul_Dacilor_Gabriela-transfer_ro-07sep-0cc979.zip , http://fastupload.rol.ro/4693ba122765c07e4300df8a00546a5e.html.

Diplome și clasamentul le găsiți la link http://www.trackmyrace.com/de/running/event-zone/event/maratonul-dacilor-1/

Câștigătorii ediției I: 

Maraton masculin 

Locul I Lazăr Sângeorzan – 4h 47min 30sec

Locul II Zavodsky Tamas și Răzvan Farkaș – 5h 10min 00sec

Locul III Laurențiu Georgescu și Negrea Cristian – 5h 19min 00sec

Maraton feminin

Locul I Maria Ioana Matican – 6h 35min 52sec

Locul II Daciana Leonte – 7h 38min 00 sec

Locul III Anca Sterian – 8h 12 min 10 sec

 Semi-maraton masculin

Locul I Andrei Cosmin Coca – 2h 25min 36 sec

Locul II Mihai Radu Herlea – 2h 33min 12 sec

Locul III Popa Marian – 2h 33 min 54 sec

Semi-maraton feminim

Locul I Didina Manole – 2h 58min 10sec

Locul II Eugenia Drăguț – 3h 16min 54 sec

Locul III Andreea Briscan- 3h 20min 28 sec

Maratonul Dacilor este evenimentul sportiv care sprijină prin sport promovarea originilor și istoriei românilor. Dacii se deplasau spre cetățile lor doar pe culmile munților, iar maratonul va avea traseul pe culmile dealurilor și munților trecând pe la cetățile dacice Costești-Cetățuie, Costești-Blidaru și Sarmizegetusa Regia.

Vei avea ocazia:

– Să alergi pe drumurile dacilor

– Să vezi cetățile dacilor

– Să retrăiești eforturile pe care le făceau dacii în deplasările lor

– Să mănânci fructele lor  (mure și alte fructe de pădure după km 10)

– Să primești o parte din aurul dacic chiar pe medalia aurită de finisher, pe care o vei primi la Sarmizegetusa Regia, centrul spiritualității dacilor.

– Să te hidratezi la final chiar din izvorul dacilor

Probe

Maratonul Dacilor va avea traseul în zona Orăștie și rezervația Grădiștea Muncelului. Sosirea ambelor probe va fi la cetatea Sarmizegetusa Regia, unde participanții vor primi o medalie aurită, fiind singurul maraton din țară cu o asemenea medalie. Participanții la cursă vor avea la dispoziție un microbuz de întoarcere, pentru transportul de la linia de sosire, de la Sarmizegetusa la Costești.

– Maraton (45 km, 1900 metri diferență de nivel pozitivă). Traseu: Start ora 7.00 Arsenal Park (Orăștie)– Țâțele Gorganului – Costești Cetățuie – Costești – Costești Blidaru – Târsa- Prihodiște – Sosire: Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de maraton este de 10 ore.  Participanții care nu vor ajunge în 5 ore la punctul de control de la Costești vor fi descalificați.

– Semi-maraton (23 km, 1100 metri diferență de nivel pozitivă). Traseu: Start ora 9.00 Costești – Costești Blidaru – Târsa- Prihodiște – Sosire: Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 7 ore.

Traseul curselor poate fi văzut mai jos . Traseul maratonului urmărește vârful dealurilor din partea dreaptă a drumului Orăsție – Costești – Sarmizegetusa Regia.

Participare

Numărul participanților este limitat la  300 de alergători. Beneficiile participării la “Maratonul dacilor” sunt: tricou oficial (tricou tehnic), medalie, diplomă (se descarcă de pe site-ul concursului), tricou tehnic, număr de concurs, puncte de hidratare pe traseu, asistență medical. Cel mai mare beneficiu este participarea la promovarea prin sport a cetăților dacice ca parte importantă a istoriei românilor. Fiecare participant care termină în timpul limită probele de maraton va primi o medalie aurită, fiind astfel singurul maraton din Europa care oferă o asemenea medalie.

Organizator

Asociația Corporeanima  organizează în fiecare an pe data de 10 mai și Maratonul Regal, eveniment sportiv sprijinit de Casa Regală a României. Organizarea acestor evenimente au ca scop promovarea istoriei României, dar sunt și o ocazie prin care asociația promovează și susține proiectele dedicate dezvoltării copiilor.

Cauza maratonului

Prin organizarea maratonului se dorește strângerea de donații și sponsorizări pentru a organiza o cursă de orientare sportivă pentru copiii din comuna Costești și din satele prin care trece traseul maratonului.

Condiții de participare

Pentru a participa la cursele de maraton și semi-maraton participanții trebuie:

– Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei

– Pentru proba de maraton este obligatoriu ca fiecare participant să fi alergat cel puțin un maraton sau semi-maraton montan sau un maraton de șosea.

– Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Participantul va semna o Declarație pe propria răspundere că sunt apți medical pentru a participa la competiție.

– Să plătească contribuția de înscriere.

– Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

Regulamentul competiției se află aici Regulament MARATONUL DACILOR 2014.

Declaratia pe propria raspundere

La ridicarea numerelor de concurs toti concurentii vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere, ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Declarația pe propria răspundere se poate descărca de aici Declaratie pe propia raspundere MARATONUL DACILOR 2014.

Contribuția de participare

Contribuția de participare are aceiași valoare pentru probele de maraton și semi-maraton după cum urmează:

– 130 lei pentru cei care se înscriu până în data de 31 iulie 2014

– 150 lei pentru participanții care se înscriu în perioada   1 august 2014-10 august 2014. Înscrierea în perioada 1-10 august se face doar în limita a 20 de locuri la email daniel.lixandru@corporeanima.ro.

Donații. Participanții pot dona orice sumă pentru a susține proiectul “Concurs de orientare sportivă”, proiect prin care vom organiza o cursă pentru copiii din comuna Orăștioara de Sus, sat Costești, precum și satele aflate pe traseul maratonului pe data de 22 august.

Înscriere

Înscrierea online se poate face numai până 31 Iulie ora 12:00. Înscrierea în perioada 1-10 august se face doar în limita a 20 de locuri după contactare prealabilă a directorului cursei. Vezi email și telefon de contact mai jos.

Înscrierea online nu se mai face după 1 august 2014. 

Pentru inregistrare va rugam sa urmati pasii:

–          Completati formularul de inscriere

–          Bifati in dreptul “Am citit termenii generali si conditiile de participare si le accept”

–          Apasati “Verifica datele”

–          Apasati “Realizare plata”

In urma inregistrarii veti primi un mail de confirmare cu detaliile despre plata contributiei.

Validarea înscrierii se face achitând în maxim 3 zile de la înscriere contribuția de participare.

Plata contribuției de participare

Validarea înscrierii se face achitând în maxim 3 zile de la înscriere taxa de participare.

Contribuția pentru participare se poate efectua prin ordin de plată sau virament bancar către:

Asociația CORPOREANIMA

BRD GSG, sucursala TRIUMF, București, IBAN RO62BRDE445SV30308504450 RON
Adresa Bucureşti, Sector 1, Str. Amintirii,  Nr.51-53, cod postal 012442,

CIF 27803516, din 13.12.2010

Detalii plată: Nume Prenume – contribuție Maraton sau Semi-maraton

ATENȚIE!  Înregistrarea este validă și finală doar după ce plata este verificată în contul organizatorului. Pentru confirmarea plății fiecare participant va trimite o copie după ordinul de plată la adresa de email daniel.lixandru@corporeanima.ro . Înregistrarea este anulată dacă plata nu este finalizată în 3 zile de la momentul înregistrării.

Ridicarea numerelor de concurs se va face numai pe baza unui act de identitate în original de la Arsenal Park (Orăștie) în zilele de 21 august orele 18.00-21.00 și 22 august, orele  și 16.00-22.00.

Rambursarea taxei de înscriere

Taxele de înscriere sunt nerambursabile.

Cazare. 

Recomandăm celor care participă la proba de maraton cazarea la Arsenal Park.  La Arsenal Parc participanții vor avea și alte facilități pentru o vacanță de neuitat: cazarea într-o fostă bază militară plină de tehnică de luptă (tancuri, tunuri, echipamente militare),  80 de ha de pădure, terenuri de sport cu nocturnă, pădure cu stejari seculari etc.. Participanții la maraton vor beneficia de tarife speciale de cazare în camere de 2, 4, sau 8 locuri. Informații detaliate și rezervări la Arsenal Park, tel 0730.019299.

Participanților la proba de semi-maraton le recomandăm cazarea în Costești la:  pensiunea Sargeția și la camping Costești, aflat la 500 de metri de locul de start (contact 0735.767373 sau 0722.564107) sau la pensiunea “La Istrate” (contact 0728.073702 sau 0254.246607).

Informații despre cetățile dacice și rezervația naturală puteți găsi pe http://www.gradiste.ro/ și AICI .

Parteneri: Consiliul Județean Hunedoara, Primăria și Consiliul Local Orăștioara de Sus, ISOSTAR, City Grill,  Arsenal Park, Salvamont Hunedoara, Administrația Cetății Sarmizegetusa Regia, Asociația Vatra Daciei, Grupul Dacia Nemuritoare, Smurd Hunedoara.

Puteți găsi informații despre Maratonul Dacilor și pe Facebook.

Echipa de organizare

Daniel Lixandru – Director maraton

Tel: 0722.549326

E-mail: daniel.lixandru@corporeanima.ro

www.corporeanima.ro

Iancu Gabriel

 

Traseu Semimaraton