O zi pe stadion

Scopul acestui proiect este de a crea un eveniment memorabil, de care copiii sa-si aduca aminte cu mare placere toata viata si care sa-i faca pe copii sa indrageasca sportul, sa inteleaga ce este performanta sportiva, dar si performanta in general, sa-si gaseasca modele pozitive printre sportivii de mare performanta si sa adopte un stil de viata sanatos.

Obiectivul nostru este de a duce in primavara 2000 de elevi pe stadion. Dorinta noastra este ca fiecare copil sa primeasca un tricou tehnic, de alergare, iar scoala din care face parte sa primeasca echipamente sportive: mingi, plase etc.. In octombrie 2011 am facut un proiect pilot, ducand o “echipa” de 100 de copii din 4 clase a IV a, din scolile 179 si 182,  pe stadion.Practic programul a avut trei parti:

–          Vizita pe Stadionul de atletism Iolnada Balas: lectia despre atletism, curse de atletism: 50m, 400, m saritura la groapa de nisip etc..

–          Vizita pe Stadionul de rugby al echipei nationale: lectia despre rugby, jocuri cu mingea de rugby

–          Vizita la Muzeul Sportului din sediul Comitetului Olimpic: lectia despre Jocurile Olimpice, vizita muzeului

Lectiile despre atletism si rugby au fost coordonate de antrenori emeriti, care au fost campioni nationali si membri ai loturilor nationale de atletism si rugby,  Mariana Florea, Nicu Ungureanu, Razvan Iliescu.

Vizita pe stadion a fost apreciata ca fiind extraordinara de copii, profesori, parinti, dar si de cei care le-au fost profesori, adica fostii sportive de performanta.

Asociatia CORPOREANIMA a fost sprijinita pentru realizarea acestui eveniment de: Federatia Romana de Rugby, Federatia Romana de Atletism, Comitetul Olimpic Roman, RATB si scolile 179 si 182.