Comunitate

Programele adresate comunitatii au rolul de a dezvolta in copii si tineri spiritul civic, antreprenorial  si ecologic. Ele au rolul de a crea interactiuni intre toti cetatenii din cartier, indiferent de varsta, educatie, etnie.

Iata cateva din programele pentru comunitate:

–       Porți deschise pentru sport în școli – la inițiativa asociației Consiliul Local al sectorului 1 a votat hotărârea prin care fiecare școală trebuie să de posibilitatea copiilor să facă sport pe terenurile de sport în zilele libere și în vacanță.

–       Pistă de alergare în Parcul Bazilescu – construirea unei piste de alergare în parculBazilescu

–       Cartierul meu verde – program de ecologizare si amenajare de spatii verzi doar cu ajutorul oamenilor din cartier, punem accent mai ales pe educarea tinerilor si atragerea lor in aceasta directie.

–       Ajuta-l pe cel de langa tine – program de donatii de: carte, imbracaminte, echipament sportv pentru școli și cluburi defavorizate etc.

–       Jocurile cartierului – eveniment sportiv pentru copiii de 4-14 ani care se va desfășura pe strada Amintirii. Până acum s-au desfășurat șapte ediții.

–       Serata muzicală  – eveniment muzical susținut de copiii de 7-17 ani din cartier. În luni iunie și decembrie se organizează în sala de spectacol a școlii Alexandru Costescu un spectacol de 2 ore cu muzică clasică.

–       Alergări de grup în cartier – Cetățenii din cartierul Costeasca se întâlnesc de 3 ori pe săptămână și aleargă pe un traseu de 2km. Proiectul a început în 2010 și a stimulat copiii și tinerii să alerge.