SPORT PENTRU PACE – СПОРТ ЗАРАДИ МИРУ

Asociația Corporeanima derulează proiectul SPORT PENTRU PACE, dedicat copiilor ucrainieni și români, în perioada 1 iunie 2022 și 1 martie 2023.

Proiectul va consta în organizarea a două ediții “Jocurile Cartierului” în Parcul Bazilescu, pe data de 18 iunie și 17 septembrie 2022, precum și în desfășurarea de trei ori pe săptămână a sesiunilor Master Sport în Parcul Bazilescu.

Jocurile Cartierului sunt evenimente sportive dedicate copiilor de 5-15 ani. Acestea cuprind Crosul Cartierului Bucureștii Noi și alte activități sportive care au ca scop promovare sportului și adoptarea unui stil de viață sănătos.

Sesiunile Master Sport sunt organizate în fiecare zi de luni, marți și joi, orele 18.30-19.45, în Parcul Bazilescu, în perioada 1 iunie 2022 – 1 martie 2023. Acestea sunt construite astfel încât copiii de 6-12 ani să practice sport într-un mod practic, pozitiv, distractiv, interactiv. Printr-o serie de jocuri și exerciții fizice participanții vor stăpâni elementele de bază din 12 sporturi: atletism, gimnastică, handbal, rugby, fotbal, baschet, oină, badminton, volei, tenis de masă, șah, arte marțiale.

Fondatorul Jocurilor Olimpice Moderne, Pierre de Coubertin spunea că:”Pentru fiecare persoană sportul este un prilej de îmbunătăţire a felului său de a fi.” Proiectul SPORT PENTRU PACE are pe lângă latura sa de dezvoltare fizică și o latură de dezvoltare a personalității și caracterului copiilor, atfel încât ei să-și îmbunătățească atenția, concentrarea, respectul pentru ceilalți, spiritul de echipă, ambiția etc.

Nelson Mandela spunea că: “Sportul are puterea de a schimba lumea. Are puterea de a uni într-un mod în care nimic altceva nu o face. Vorbește tinerilor într-o limbă pe care o înțeleg. Sportul poate crea speranță acolo unde cândva nu era decât disperare”. Integrarea copiilor refugiați ucrainieni în activități sportive împreună cu copii români este unul dintre mijloacele prin care-i putem face să treacă mai ușor peste momentul dificil în care se află și să le poate face șederea în România mai ușoară. Activitățile sportiv-recreative sunt poate cea mai importantă sursă pentru o STARE DE BINE. Sportul este generatorul principal de stare de bine fizică, psihologică și intelectuală și este locul în care fiecare om, indiferent de vârstă, se poate întoarce pentru a-și încărca bateriile.

Asociația CORPOREANIMA are ca scop sprijinirea dezvoltării durabile a tinerei generații. Activitățile asociației cuprind proiecte, evenimente și sesiuni educative în domenii ca: sport, muzică, parenting, dezvoltare personală, ecologie. Prin aceste activități vrem să dezvoltăm la copii: stima de sine, încrederea în sine, spiritul de echipă, baza unei vieți sănătoase și echilibrate, spiritul comunitar și  dragostea de natura. Puteți vedea o descriere a proiectelor noastre pe site www.corporeanima.ro.

Proiectul Sport pentru Pace este derulat de Asociația Corporeanima și finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Persoana de contact: Daniel Lixandru, daniel.lixandru@corporeanima.ro , 0744549326.

#InStareSaAjut  #InStareDeBine  #ImplicareaFaceDiferenta  #KauflandRomania  #FDSC  #SportPentruPace  #Corporeanima  #JocurileCartierului  #MasterSport