Cursuri pentru părinți

Trusa cu instrumente pentru creșterea copiilor (Toolbox parenting) – PRACTIC – POZITIV – DISTRACTIV

Copiii minunați au nevoie de părinți minunați și folosind tehnicile adecvate oricine poate fi un părinte minunat. Dacă sunteți în căutarea unor strategii practice, inspirație, încurajare și o mai bună cunoaștere, atunci acest program pentru creșterea copiilor este pentru voi. Într-o atmosferă informală, prietenoasă și relaxată participanții sunt echipați cu abilități practice și strategii care pot fi folosite imediat. În cele șase sesiuni ale fiecărui program sunt explorate principiile de bază ale creșterii copiilor și participanții sunt încurajați să le aplice în viața de zi cu zi.

Învățăm să scriem, învățăm să citim, învățăm să conducem, dar nimeni nu ne învață cum să fim părinți. A fi părinte este un rol care se învață. Mai mult, așa cum pentru a conduce o mașina mică, avem nevoie de carnet categoria B, iar pentru un camion carnet de categoria C, metodele de interacțiune cu copii sunt dinamice și avem nevoie de“carnet de părinte” pentru diversele stadii de dezvoltare ale copiilor.  Acest program este realizat după o licență a Parents Inc., din Noua Zeelandă. Asociația Corporeanima are exclusivitate pentru desfășurarea programului în România și Republica Moldova. Managerul programului și persoană de contact este   Daniel Lixandru daniel.lixandru@corporeanima.ro  .

Cursurile sunt organizate  în mai multe locații din București, având câte șase sesiuni de două ore, pe trei grupe de vârstă;

– Trusa cu instrumente pentru creșterea copiilor de 12-18 ani – adolescenți. Cursul va începe în luna decembrie.
Grupele de părinți se organizează în școli, la locul de muncă, la cineva acasă sau în cadrul comunităților locale și religioase. Programul are un manual comprehensiv, sfaturi video de la “experți”, interacțiune cu părinți care au copii în aceiași categorie de vârstă. Informațiile prezentate sunt relevante și pot fi aplicate imediat în practică. Participanții apreciază oportunitatea de asculta și experiențe similare și să realizeze că se confruntă cu aceleași situații și provocări.
Atmosfera grupului este relaxată și informală și plină de umor. Toolbox este în mod sigur PRACTIC, POZITIV și DISTRACTIV!
Poți participa și tu în aceste programe ca:
– Participant.  Programările se fac trimițând un email direct facilitatorului de program ( vezi detalii înscriere AICI )
– Facilitator. Orice părinte dornic să faciliteze sesiunile programului poate deveni unul dintre facilitatorii noștri. Contact daniel.lixandru@corporeamina.ro .
– Susținător. Poți să sprijini programul promovându-l în orice mediu în care se găsesc părinți: școli, firme, comunități locale, religioase etc.. Poți sprijni programul prin donații sau direcționare a 2 % din impozit către asociația CORPOREANIMA.
– Partener. Poți fi unul dintre partenerii noștri în implementarea programului. Dacă ești o organizație comercială, atunci poți fi unul dintre sponsorii oficiali ai Toolbox. Dacă ești o asociație poți fi unul dintre partenerii în implementarea programului.