Master Sport în programul Sport pentru Pace

La ultimele sesiuni Master Sport copiii au avut ocazia să practice 6 sporturi în aceiași sesiune: atletism, handbal, fotbal, rugby tag, baschet și gimnastică. Încălzirea am făcut-o cu exerciții de atletism din școala alergării. Am făcut exerciții de dexteritate cu racheta de badminton individual și în echipe de câte doi, care dezvoltă coordonarea ochi-mână-picior. Iar sesiunea s-a concretizat cu jocuri de câte 10 minute între două echipe de fotbal, handbal, baschet și rugby tag. în care fiecare membru al echipei și-a pus în valoare calitățile individuale. Frumusețea jocului diversificat este că echipele au performanțe în funcție de sport și astfel nu se creează o echipă dominantă, ci există o doză de neprevăzut în timpul meciurilor, care devine pentru fiecare participant o provocare fizică, mentală și socială. La finalul sesiunii copiii au făcut 15 minute de gismnastică și stretching.

Programul Master Sport face parte din proiectul Sport pentru Pace al Asociației Corporeanima,  dedicat copiilor români și ucrainieni și se va desfășura în perioada 1 iunie 2022 – 1 martie 2023 sub forma de sesiuni săptămânale gratuite de sport cu elemente din 12 discipine sportive.

Proiectul Sport pentru Pace este derulat de Asociația Corporeanima și finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

#InStareSaAjut #InStareDeBine #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #FDSC #SportPentruPace #Corporeanima #JocurileCartierului #MasterSportProgram #UnitiPentruUcraina #StandWithUkraine