Maratonul Regal ediția a III a – 10 mai 2014

Rezultate si diplomele pot fi descărcate la link http://www.trackmyrace.com/ro/running/event-zone/event/maratonul-regal-1/results/ . Diplomele se pot descărca apăsând pe butonul cu medalie din dreapta paginii.

Poze de la cursă pot fi descărcate de AICI .

Probe

Maratonul Regal ediția a III a se desfășoară în parcul Herăstrău pe un traseu de 10,5 km. Startul, sosirea și ceremonia de premiere vor avea loc la Palatul Elisabeta.

- Maraton 42,195 km. Durata maximă a probei de maraton este de 6 ore. Startul va avea loc la ora 8.00.

- Semi-maraton 21,097 km. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 4 ½ ore. Startul va avea loc la ora 8.00.

Traseul de concurs

Startul se va da de la Palatul Elisabeta (Intrarea Romanești, lângă Muzeul Satului) de la ora 8.00, după care concurenții  vor intra pe traseul de 10,5 km, maratoniștii parcurgând traseul de 4 ori. Concurenții de la proba de semi maraton vor parcurge 2 ture.

Traseul trece prin următoarele puncte: Palatul Elisabeta – intrarea Românești – Șoseaua Kiseleff, pe trotuar – Piața Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – intrare în parc prin poarta de acces de la metrou Aviatorilor – aleile din parcul Herăstrău pe malul lacului – Elena Văcărescu – Pod Băneasa – Șoseaua București-Ploiești – Fântâna Miorița – Piața Presei Libere – Șoseaua Kiseleff, pe trotuar, traseu care se va repeta de 4 ori la proba de maraton și de 2 ori la proba de semi-maraton și se va termina la Palatul Elisabeta. Traseul se desfășoară numai pe trotuarele menționate, traversarea străzilor făcându-se numai prin locurile special amenajate (treceri de pietoni), sub îndrumarea organelor abilitate, pentru care se va restricționa cu intermitență traficul rutier pe străzile traversate de traseul evenimentului. Pentru desfășuarea optimă a competiției s-au luat aprobări de la Primăria Generală, Comisia Tehnică de Circulație, Brigada de Poliție Rutieră.

Puteți găsi harta cu traseul aici.

Traseul poate suferi mici modificări, în funcție de aprobările obținute de la autorități.

Data de 10 mai în istoria României

Maratonul Regal este un eveniment care se organizează pe 10 mai,  de Ziua Regalității în România. Această dată a fost din 1867 până în 1947 ziua națională a României. Cursa de maraton a fost introdusă pentru prima dată în istoria sportului pentru a comemora curajul trupelor ateniene de lupta de la Marathon din 490 î.c. Această victorie, contra unei armate mult mai numeroase, a făcut posibil ca democrația, libertatea și dezvoltarea cultural-spirituală să devină model pentru dezvoltarea societăților moderne.

În istoria României, data de 10 mai a marcat de trei ori etape importante în constituirea statului Român modern, cu un sistem democratic bazat pe libertate ca sursă a dezvoltării cultural-spirituale:

- 10 mai 1866 Carol I devine domnitor al României

- 10 mai 1877 Declarația de Independență a României

- 10 mai 1881 România s-a proclamat Regat, devenind astfel egală statelor europene civilizate.

Maratonul Regal vrea să comemoreze curajul și dedicația celor care au participat la construirea statului modern român.

Cauza MARATONULUI REGAL – “Sport pentru copii”

„Sport pentru copii” este cauza acestui maraton. Prin această acțiune dorim să sprijinim proiecte care să-i încurajeze pe copii să facă sport. Sunt trei  proiecte pe care le  susținem: “Evenimente sportive pentru copii” și “Echipament pentru copii atleți”.

“Sport pentru copii” este proiectul prin care vom organiza evenimente sportive de neuitat pentru copii. Scopul nostru este ca la fiecare eveniment fiecare copil să primească câte un tricou special pentru sport. Un eveniment sportiv și un tricou pot fi picătura care să influențeze un copil să facă mișcare și sport și să adopte un stil de viață sănătos. Aceste tricouri vor fi date copiilor în acțiunile sportive organizate de asociația CORPOREANIMA anul acesta:

- Jocurile cartierului – 26 aprilie – 300 de copii . Vezi detalii de la ediția din 2013 AICI .

- Orientare sportivă. Probă specială pentru copii de 10-14 ani, pe distanță de 1-2 km. Proba se va desfășura pe 10 mai de la ora 12.00 în Parcul Herăstrău, zona dintre intrarea Charles de Gaulle și Arcul de Triumf. Proba este organizată special pentru copii cercetași din zona Chitilia. Nu mai sunt locuri disponibile.

- “Echipament pentru copii atleți” este un proiect de susținere a copiilor atleți din medii defavorizate. Va fi cumpărat echipament de atletism, în primul rând pantofii de alergare, pentru  două grupuri de copii: copii din satul Fulga de Sus, membri ai clubului Mișcarea CFR, și pentru copii cu nevoi speciale care participă la campionatele Special Olimpics.

Companiile care vor dona vor deveni parteneri în organizarea evenimentelor adresate copiilor. Pentru mai multe detalii, îl puteți contactata pe Daniel Lixandru la telefon 0744.549326, 0722.549326 sau email daniel.lixandru@corporeanima.ro .

Condiții de participare

Pentru a participa la cursele de maraton și semi-maraton participanții trebuie:

- Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei

- Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Participantul va semna o Declarație pe propria răspundere că sunt apți medical pentru a participa la competiție.

- Să plătească contribuția de înscriere până în data de 20 aprilie 2014.

- Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

Regulamentul competiție

Regulamentul competiției poate fi consultat aici Regulament MARATONUL REGAL 2014.

Declaratia pe propria răspundere

La ridicarea numerelor de concurs toți concurenții vor completa și semna o declarație pe propria răspundere, ca sunt apți din punct de vedere medical pentru a participa la competiție. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției.

Ora 07.00, in ziua concursului, este ora limita de înscriere și de completare a declarației pe propria răspundere, la fata locului,  numai în mod excepțional  pentru concurenții din provincie.

Vă rugăm ca la ridicarea numerelor de concurs să veniți cu declarația pe propria răspunde completă cu datele personale.  După verificarea datelor personale aceasta va fi semnată de participant și de martor. Puteți descărca declarația pe propria răspundere de aici Declaratie pe propia raspundere MARATONUL REGAL 2014.

Înscriere

Înscrierile pentru Maratonul Regal ediția a III a s-au terminat. 

Pentru inregistrare va rugam sa urmati pasii:

-          Completati formularul de inscriere

-          Bifati in dreptul “Am citit termenii generali si conditiile de participare si le accept”

-          Apasati “Verifica datele”

-          Apasati “Realizare plata”

In urma inregistrarii veti primi un mail de confirmare cu detaliile despre plata contributiei.

Validarea înscrierii se face achitând până pe 1 mai 2014 contribuția de participare.

Contribuția de participare

Contribuția de participare este 130 ron pentru probele de maraton și semi-maraton.

Se acordă reduceri speciale pentru pensionari și studenți. Reducerile pentru pensionari și studenți sunt valabile până în data de 1 martie 2014. Contribuția de participare este de:

- 90 RON pentru pensionari cu vârsta de peste 60 de ani

- 90 RON pentru studenți cu vârsta de până la 25 de ani

Donații. Participanții pot dona orice sumă pentru a susține proiectul “Sport pentru copii”. Banii donați vor fi folosiți pentru a cumpăra echipament de atletism pentru copii.

Plata contribuției de participare

Validarea înscrierii se face achitând în maxim 3 zile de la înscriere taxa de participare.

Contribuția pentru participare se poate efectua prin ordin de plată sau virament bancar către:

Asociația CORPOREANIMA

BRD GSG, sucursala TRIUMF, București, IBAN RO62BRDE445SV30308504450 RON
Adresa Bucureşti, Sector 1, Str. Amintirii,  Nr.51-53, cod postal 012442,

CIF 27803516, din 13.12.2010

Detalii plată: Nume Prenume – contribuție Maraton sau Semi-maraton

ATENȚIE!  Înregistrarea este validă și finală doar după ce plata este verificată în contul organizatorului. Pentru confirmarea plății fiecare participant va trimite o copie după ordinul de plată la adresa de email daniel.lixandru@corporeanima.ro . Înregistrarea este anulată dacă plata nu este finalizată în 3 zile de la momentul înregistrării.

Rambursarea taxei de înscriere

Taxele de înscriere sunt nerambursabile.

Locurile la probele de maraton și semi-maraton sunt limitate la 250.  Organizatorul își rezervă dreptul de a suplimenta numărul de locuri.

Servicii incluse în taxa de participare

- Tricou oficial (tricou tehnic)

- Medalie de finisher

- Număr de concurs

- Chip electronic pentru înregistrarea timpului

- 3 puncte de hidratare pe traseu

- Asistență medicală

Notă. Zona de schimbare și depozitare a echipamentului personal se face la locul de ridicare a kit-ului de participare (strada dr. Rimo Nebiolo, nr 2, sector 1, la 500 de metri de locul de START). Organizatorul nu-și asumă responsabilitatea pentru  distrugerea sau pierderea obiectelor personale.

Ridicarea numerelor de concurs

Ridicarea numerelor de concurs se va face numai pe baza unui act de identitate în original de la stadionul Iolanda Balaș (fost Tineretului), de la intrarea în sediul Federației Române de Atletism (strada str. dr. Primo Nebiolo nr. 2, sector 1, Bucuresti, Romania) :

- 09 mai, intre orele 8.00-13.00 și 16.00-20.00.

-10 mai, intre orele 07-07.30 (în mod excepțional numai pentru concurenții din provincie).

Programul în ziua de 10 mai:

- 8.00 – Startul probele de maraton și semi-maraton în prezența unui membru al Casei Regale de la Palatul Elisabeta.

- 15.00 – Festivitatea de premiere în prezența unui membru al Casei Regale.

Informații și imagini de la ediția 2013 puteți vedea la http://www.corporeanima.ro/maratonul-regal%20-2013/.

Informații și imagini de la ediția din 2012 puteți vedea la http://www.corporeanima.ro/maratonul-regal-2012/ .

Echipa de organizare

Daniel Lixandru – Director maraton

Tel: 0722.549326

E-mail: daniel.lixandru@corporeanima.ro 

www.corporeanima.ro

 Daniela Măguriță

E-mail: daniela.măgurita@corporeanima.ro

Ne puteți găsi și pe Facebook http://www.facebook.com/MaratonulRegal 

Asociația CORPOREANIMA organizează în data de 23 august 2014 și Maratonul Dacilor, cu probele de maraton și semi-maraton. Sosirea și înmânarea medaliilor va avea loc la cetatea Sarmizegetusa Regia. Detalii puteți găsi AICI.

Parteneri