Maratonul Regal – ediția a V a – 10 mai 2016 – aniversare 150 de ani

banner MR 2016 648 x 200 px

 Rezultatele și diplomele pot fi găsite AICI.

Lista participanților se află aici Participanti 2016. Participanții la una dintre cele 3 curse pot să găsească aici Informatii utile Maratonul Regal editia 2016

Ediția a V a a Maratonului Regal va avea o semnificație deosebită, fiind organizată la un secol și jumătate de la fondarea Familiei Regale Române. Maratonul Regal 2016 va avea loc în mod excepțional la Sinaia, cu start de la Palatul Peleș.

Probe

Pe 10 mai 2016 Maratonul Regal se desfășoară la Sinaia în zona Palatul Peleș –  Poteca Regală – Stâna Regală – Poiana Țapului – Cascada Urlătoarea – Bușteni – Pârtia Kalinderu –  Mănăstirea Bușteni – drum forestier Poiana Țapului Sinaia – Palatul Peleș pe un traseu de 21 km, care va fi parcurs de 2 ori de participanții la proba de maraton. Startul, sosirea și ceremonia de premiere vor avea loc la Palatul Peleș. Participarea la proba de maraton este condiționată de terminarea unui maraton în ultimii doi ani. Traseul va fi pe poteci marcate și pe drumuri forestiere.

– Maraton 42 km – start ora 8.00. Diferența de nivel pozitivă va fi de 2400 m. Durata maximă a probei de maraton este de 9 ore. Limita de timp intermediară, la 21 de km, va fi de 4 1/2 ore.

– Semi-maraton 21 km – start ora 8.00. Diferența de nivel pozitivă va fi de 1200 m. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 7 ore.

– Cros 10 km – start ora 8.00. Diferența de nivel pozitivă va fi de 400 m. Durata maximă a probei de cros este de 5 ore.

Cros 10 km
Traseu 21 km

Data de 10 mai în istoria României

Maratonul Regal este un eveniment care se organizează pe 10 mai,  de Ziua Regalității în România. Această dată a fost din 1867 până în 1947 ziua națională a României. Cursa de maraton a fost introdusă pentru prima dată în istoria sportului pentru a comemora curajul trupelor ateniene de lupta de la Marathon din 490 î.c. Această victorie, contra unei armate mult mai numeroase, a făcut posibil ca democrația, libertatea și dezvoltarea cultural-spirituală să devină model pentru dezvoltarea societăților moderne.

În istoria României, data de 10 mai a marcat de trei ori etape importante în constituirea statului Român modern, cu un sistem democratic bazat pe libertate ca sursă a dezvoltării cultural-spirituale:

– 10 mai 1866 Carol I devine domnitor al României

– 10 mai 1877 Declarația de Independență a României

– 10 mai 1881 România s-a proclamat Regat, devenind astfel egală statelor europene civilizate.

Maratonul Regal vrea să comemoreze curajul și dedicația celor care au participat la construirea statului modern român.

Beneficiile participării la Maratonul Regal:

– Traseu de alergare deosebit, care trece pe lângă obiective turistice importante ale văii Prahovei: Palatul Peleș, Vulpăria Regală, Poteca Regală, Stâna Regală, Cascada Urlătoarea, Mănăstirea Bușteni. Traseul este de tip trail running pe drumuri forestiere, potecă turistică, potecă placată cu piatră (3 km Poteca Regală de la Castelul Peleș la Stâna Regală).
– Tricou oficial (tricou tehnic tricolor). Tricourile sunt confecționate în România.
– Medalie de finisher deosebită, cu două fețe având Stema Regală pe una dintre fețe. Medaliile sunt realizate în România.
– Număr de concurs
– Chip electronic pentru înregistrarea timpului
– Puncte de hidratare pe traseu
– Asistență medicală pe traseu

– Startul curselor va avea lor în prezența ASR Principele Radu, iar festivitatea de premiere va avea loc în prezența ASR Principesa Moștenitoare.

– Participând vei susține automat cauza maratonului: “Sport pentru copii”. Este singurul maraton organizat în România care are o astfel de cauză.

 

Cauza MARATONULUI REGAL – “Sport pentru copii”

„Sport pentru copii” este cauza acestui maraton. Prin această acțiune dorim să sprijinim proiecte care să-i încurajeze pe copii să facă sport. Sunt patru proiecte pe care le  susținem: “Jocurile cartierului” “Drumeție pentru copii cercetași”, “Echipament pentru copii atleți”, “Master sport”.

– Drumeție pentru copii cercetași. Probă specială necompetitivă pentru copii de 7-14 ani, pe distanță de 10 km, care se va desfășura pe traseul de cros al maratonului. Copiii vor merge însoțiți de îndrumători adulți și estimăm că vor termina proba în 4 ore. Toți copiii vor primi medaliile la festivitatea de premiere de la ASR Principesa Margareta.

– Jocurile cartierului, ediția a VI a – 23 aprilie 2016 – eveniment sportiv unic în România dedicat copiilor din cartierul Costeasca, de la periferia sectorului 1. Evenimentul va avea loc pe strada Amintirii, cu restricționarea traficului și va avea probe de cros pentru copii de 4-14 ani, ateliere de fotbal, handbal, rugby tag, volei, badminton, șah etc. Vezi detalii de la ediția din 2015 AICI .

– “Echipament pentru copii atleți” este un proiect de susținere a copiilor atleți din medii defavorizate.

Master sport. Master sport este un joc sportiv de echipă care are la bază 6 sporturi (atletism, handbal, fotbal, baschet, rugby tag și șah), dedicat copiilor de 7-16 ani, care stimulează dezvoltarea abilităților fizice și crearea unei atitudini pro-active. Vom promova acest joc sportiv în școlile din periferia sectorului 1, unde vom organiza antrenamente și competiții.

Condiții de participare

Pentru a participa la cursele de maraton și semi-maraton participanții trebuie:

– Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei

– Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Participantul va semna o Declarație pe propria răspundere că sunt apți medical pentru a participa la competiție.

– Să plătească contribuția de înscriere până în data de 25 aprilie 2016.

– Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

– Adeverință medicală. Organizatorul poate să ceară și adeverință medicală care să ateste că participantul este apt pentru a participa la cursă.

Înscrierea se face AICI.

Regulamentul competiție

Regulamentul competiției poate fi consultat aici Regulament MARATONUL REGAL 2016.

Declaratia pe propia raspundere MARATONUL REGAL 2016 se poate descărca de aici.

Contribuția de participare

Contribuția pentru înscrierea la cele probele de marathon, semi-maraton și cros este de:

– 130 lei de persoană până la data de 15 februarie 2016

– 140 lei  de persoană în perioada 16 februarie 2016-1 martie 2016

– 150 lei de persoană în perioada 2 martie 25 aprilie 2016.

Plata contribuției de participare

Validarea înscrierii se face achitând în maxim 3 zile de la înscriere contribuția de participare.

Contribuția pentru participare se poate efectua prin ordin de plată sau virament bancar către:

Asociația CORPOREANIMA

BRD GSG, sucursala TRIUMF, București, IBAN RO62BRDE445SV30308504450 RON
Adresa Bucureşti, Sector 1, Str. Amintirii,  Nr.51-53, cod postal 012442,

CIF 27803516, din 13.12.2010

Detalii plată: Nume Prenume – contribuție Maraton, Semi-maraton sau Cros

ATENȚIE!  Înregistrarea este validă și finală doar după ce plata este verificată în contul organizatorului. Pentru confirmarea plății fiecare participant va trimite o copie după ordinul de plată la adresa de email daniel.lixandru@corporeanima.ro . Înregistrarea este anulată dacă plata nu este finalizată în 3 zile de la momentul înregistrării.

 Ridicarea Kitului de concurs se va face numai pe baza unui act de identitate în original după cum urmează:

– 09 mai, intre orele 16.00-22.00 în Sinaia, la Vila Șipot (Casa Arhitecților) lângă Hotelul Economat. Vila Șipot se află la  100 m de Castelul Peleș.

– 06  mai, intre orele  17.00-22.00 în București, la magazinul PRORUNNING, din Calea Moșilor nr. 62-64 (lângă biserica Sfântul Gheorghe).

Kit-ul participantului cuprinde: tricou tehnic + număr participare + chip + invitație la Garden Party. Numărul se poate ridica după semnarea declarației pe proprie răspundere și prezentarea cărții de identitate. În ziua de 10 mai este de evitat ridicarea numerelor de concurs, numai pentru situații de urgență, dar se va putea face în mod excepțional între orele 6.45-7.15.

Ședința tehnică va avea loc în ziua de 9 mai 2016, orele 20.00 la Hotel Bastion de pe Aleea Peleșului 2A, la 300 metri de Castelul Peleș.

Rambursarea contribuției de participare

Contribuția de participare este nerambursabilă.

Locurile la probele de maraton, semi-maraton și cros sunt limitate la 500.  Organizatorul își rezervă dreptul de a suplimenta numărul de locuri.

Imagini de la primele ediții ale Maratonului Regal: Ediția I, Ediția a II aEdiția a III a, Ediția a IV a.

 

Echipa de organizare

Daniel Lixandru – Director maraton

Tel: 0722.549326, E-mail: daniel.lixandru@corporeanima.ro

Daniela Măguriță

Iancu Gabriel 

Sorin Delivasile

 

Parteneri

inimaprofiCumpana_logo-01logo nou prorunning
Logo Green Sense

aviatiei_logo_white_RGB

broker logo albastru

asociatia oxigen

 

banner MR 2 x 1 mDSC03318

10367713_508375452618826_2299482790707494110_n