Maratonul Regal – ediția a V a – 10 mai 2016

Ediția a V a a Maratonului Regal va avea o semnificație deosebită, fiind organizată la un secol și jumătate de la crearea Familiei Regale române. Maratonul Regal va avea loc la Sinaia, cu start de la Palatul Peleș.

Probe

Pe 10 mai 2016 Maratonul Regal se desfășoară la Sinaia în zona Palatul Peleș –  Poteca Regală – Stâna Regală – Poiana Țapului – Cascada Urlătoarea – Mănăstirea Bușteni – Pârtia Kalinderu – drum forestier Poiana Țapului Sinaia – Palatul Peleș pe un traseu de 21 km, care va fi parcurs de 2 ori de participanții la proba de maraton. Startul, sosirea și ceremonia de premiere vor avea loc la Palatul Peleș. Participarea la proba de maraton este condiționată de terminarea unui maraton în ultimii doi ani. Traseul va fi pe poteci marcate și pe drumuri forestiere.

- Maraton 42 km – start ora 8.00. Diferența de nivel pozitivă va fi de 2400 m. Durata maximă a probei de maraton este de 9 ore.

- Semi-maraton 21 km – start ora 8.00. Diferența de nivel pozitivă va fi de 1200 m. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 7 ore.

- Cros 10 km – start ora 8.00. Diferența de nivel pozitivă va fi de 400 m. Durata maximă a probei de cros este de 5 ore.

Cros 10 km
Traseu 21 km

Data de 10 mai în istoria României

Maratonul Regal este un eveniment care se organizează pe 10 mai,  de Ziua Regalității în România. Această dată a fost din 1867 până în 1947 ziua națională a României. Cursa de maraton a fost introdusă pentru prima dată în istoria sportului pentru a comemora curajul trupelor ateniene de lupta de la Marathon din 490 î.c. Această victorie, contra unei armate mult mai numeroase, a făcut posibil ca democrația, libertatea și dezvoltarea cultural-spirituală să devină model pentru dezvoltarea societăților moderne.

În istoria României, data de 10 mai a marcat de trei ori etape importante în constituirea statului Român modern, cu un sistem democratic bazat pe libertate ca sursă a dezvoltării cultural-spirituale:

– 10 mai 1866 Carol I devine domnitor al României

– 10 mai 1877 Declarația de Independență a României

– 10 mai 1881 România s-a proclamat Regat, devenind astfel egală statelor europene civilizate.

Maratonul Regal vrea să comemoreze curajul și dedicația celor care au participat la construirea statului modern român.

Beneficiile participării la Maratonul Regal:

– Traseu de alergare deosebit, care trece pe lângă obiective turistice importante ale văii Prahovei: Palatul Peleș, Vulpăria Regală, Poteca Regală, Stâna Regală, Cascada Urlătoarea, Mănăstirea Bușteni. Traseul este de tip trail running pe drumuri forestiere, potecă turistică, potecă placată cu piatră (3 km Poteca Regală de la Castelul Peleș la Stâna Regală).
– Tricou oficial (tricou tehnic tricolor). Tricourile sunt confecționate în România.
– Medalie de finisher deosebită, cu două fețe având Stema Regală pe una dintre fețe. Medaliile sunt realizate în România.
– Număr de concurs
– Chip electronic pentru înregistrarea timpului
– Puncte de hidratare pe traseu
– Asistență medicală pe traseu

– Startul curselor va avea lor în prezența ASR Principele Radu, iar festivitatea de premiere va avea loc în prezența ASR Principesa Moștenitoare.

– Participând vei susține automat cauza maratonului: “Sport pentru copii”. Este singurul maraton organizat în România care are o astfel de cauză.

 

Cauza MARATONULUI REGAL – “Sport pentru copii”

„Sport pentru copii” este cauza acestui maraton. Prin această acțiune dorim să sprijinim proiecte care să-i încurajeze pe copii să facă sport. Sunt patru proiecte pe care le  susținem: “Jocurile cartierului” “Drumeție pentru copii cercetași”, “Echipament pentru copii atleți”, “Master sport”.

- Drumeție pentru copii cercetași. Probă specială necompetitivă pentru copii de 7-14 ani, pe distanță de 10 km, care se va desfășura pe traseul de cros al maratonului. Copiii vor merge însoțiți de îndrumători adulți și estimăm că vor termina proba în 4 ore. Toți copiii vor primi medaliile la festivitatea de premiere de la ASR Principesa Margareta.

- Jocurile cartierului, ediția a VI a – 23 aprilie 2016 – eveniment sportiv unic în România dedicat copiilor din cartierul Costeasca, de la periferia sectorului 1. Evenimentul va avea loc pe strada Amintirii, cu restricționarea traficului și va avea probe de cros pentru copii de 4-14 ani, ateliere de fotbal, handbal, rugby tag, volei, badminton, șah etc. Vezi detalii de la ediția din 2015 AICI .

- “Echipament pentru copii atleți” este un proiect de susținere a copiilor atleți din medii defavorizate. Va fi cumpărat echipament de atletism, în primul rând pantofii de alergare, pentru  două grupuri de copii: copii din satul Fulga de Sus și un grup de copii cu nevoi speciale. Toți sunt membri au clubului Mișcarea CFR.

Master sport. Master sport este un joc sportiv de echipă care are la bază 6 sporturi (atletism, handbal, fotbal, baschet, rugby tag și șah), dedicat copiilor de 7-16 ani, care stimulează dezvoltarea abilităților fizice și crearea unei atitudini pro-active. Vom promova acest joc sportiv în școlile din periferia sectorului 1, unde vom organiza antrenamente și competiții.

Condiții de participare

Pentru a participa la cursele de maraton și semi-maraton participanții trebuie:

– Să aibă cel puțin 18 ani împliniți la data desfășurării cursei

– Să-și asume responsabilitatea pentru participarea la cursă. Organizatorul nu poate fi făcut responsabil pentru orice accident sau pagubă pe care participantul le va întâmpina în timpul competiției. Participantul va semna o Declarație pe propria răspundere că sunt apți medical pentru a participa la competiție.

– Să plătească contribuția de înscriere până în data de 28 aprilie 2015.

– Să aibă în posesie un act de identitate valid pentru verificare.

Regulamentul competiție

Regulamentul competiției poate fi consultat aici Regulament MARATONUL REGAL 2015.

Echipa de organizare

Daniel Lixandru – Director maraton

Tel: 0722.549326, E-mail: daniel.lixandru@corporeanima.ro

Daniela Măguriță

Iancu Gabriel 

banner MR 2 x 1 mDSC03318

10367713_508375452618826_2299482790707494110_n