MASTER SPORT

Joc sportiv complex format din 6 sporturi. Jocul are o desfășurare eficientă pentru grupele de vârstă 9-14 ani. Până în acest moment am organizat jocuri pilot cu copii din clasele IV-VIII.

Scopul jocului este a ale da posibilitatea copiilor să învețe și să practice cât mai multe sporturi.

Obiectivele jocului sunt:

 

–       Să creeze cultură sportivă în școli și cartiere

–       Să  dezvolte spiritul de echipă

–       Să stimuleze convingerile care susțin performanță

–       Să integreze mai multe sporturi

–       Să dezcătușeze potențialul copiilor

–       Să stimuleze flexibilitatea și încrederea în sine

Activități

–       Sesiuni de inițiere în cele 6 sporturi

–       Organizarea de jocuri inter-clase

–       Organizarea de jocuri inter-școli

Sporturi

–       Atletism

  • proba de viteză 50 m
  • proba de rezistență 500 metri (facultativ)

–       Handbal (minihandbal pentru ciclul primar)

–       Basket

–       Fotbal

–       Rugby tag

–       Șah

 

Descriere

Meciurile se vor desfășura în aceiași zi după cum urmează: atletism, handbal, fotbal, basket, rugby tag, șah. Echipele vor fi formate din 10-12 jucători. La probele de atletism și șah vor participa câte 10 jucători din fiecare echipă, iar la celelalte probe fiecare echipă va avea și rezerve.

Sporturile de echipă. Copiii se vor întrece la sporturile de echipă în meciuri de câte 10 minute. Pentru fiecare victorie se vor primi 2 puncte, iar în caz de egalitate fiecare echipă primește un punct.

Probele de atletism. Probele de atletism se vor desfășura astfel:

–       Proba de 50 de metri se va desfășura în concursuri de câte doi. Va câștiga câte un punct echipa al cărei reprezentant va câștiga. Fiecare echipă va alege pe rând cine cu cine aleargă. Jucătorul care aleargă din echipa care decide este cel care va desemna competitorul său. Fiecare jucător va alerga doar o singură dată. Echipa care aleargă prima se va desemna prin tragere de la sorți.

–       Facultativ se poate alerga și proba de rezistență 500-1000 metri. Primii cinci participanți vor primi câte un punct.

Șah

Fiecare participant va juca o partidă de șah. Jucătorii pentru fiecare meci se vor desemna prin alegere, fiecare echipă decizând pe rând cine cu cine joacă. În caz de egalitate se va organiza un meci suplimentar, fiecare echipă alegându-și un reprezentant.

Pentru a se desemna echipa câștigătoare se vor contoriza numărul de puncte. În caz de egalitate va fi desemnată câștigătoare echipa care a câștigat partida de șah. Între meciuri se face o pauză de 5 minute, iar pe parcursul meciului fiecare echipă are dreptul la un time-out de 2 minute.

MASTER SPORT este marcă înregistrată CORPOREANIMA.