Jocurile copiilor – Crosul copiilor – 1 iunie, parcul Bazilescu

“Pentru fiecare persoană, sportul este un prilej de îmbunătăţire a felului său de a fi.” – Pierre de Coubertin, inițiatorul Jocurilor Olimpice Moderne

Asociația CORPOREANIMA a organizat în Parcul Bazilescu pe 1 iunie 2012 Jocurile Copiilor. Acest eveniment a fost un cadou făcut de Ziua Copilului menit să-i stimuleze pe copii să fac sport și să afle cât mai multe lucruri despre Jocurile Olimpice și Uniunea Europeană.  Evenimentul a fost făcut în parteneriat cu Școala 179, Comisia Europeană, Editura Coresi și Comitetul Olimpic Român.

Participanți au fost 250 de copii din școlile 179 și 182, clasele a III a și a IV a.  De asemenea am mai avut participanți pasivi de la Gradinița Ursuletul și de la toate școlile din jurul parcului Bazilescu. Fiecare copil a primit câte o șapcă, o bandană și diplomă de participare, iar câștigătorii primelor trei locuri au primit medalii și premii. Toți participanții au participat la tombolă avâd posibilitatea să câștige cărți, puzzle-uri, jocuri educative despre Uniunea Europeană, obiecte cu însemnele olimpice.

Programul evenimentului a cuprins:

  1. “Crosul copiilor” pentru copii din clasele III-IV (7-11 ani)

– clasa a III a (fete; baieti) 500 de metri
– clasa a IV a (fete; baieti) 500 de metri
– ștafetă 4 x 125 metri, ștafeta a avut în componență minim o fată

  1. Activități sportive: badminton, handbal, fotbal, rugby tag, volei
  2. Joc educative în echipă: Răspunde la întrebări despre Jocurile Olimpice și Uniunea Europeană.
  3. Festivitate de premiere și tombolă